PC Press: Formular koji nikada ne treba da iskoristite (ali morate da ga imate u kolima)

Evropski-Izvestaj-o-Saobracajnoj-Nezgodi-tn

Među izrazima novog Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima, u članu 7 a pod rednim brojem 83 stoji sledeće obaveštenje:
evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi je propisani obrazac koji
učesnici u saobraćajnoj nezgodi popunjavaju nakon saobraćajne nezgode
sa manjom materijalnom štetom…

Isti pojam spomenut je i u članu 172:
Vozač odnosno učesnik saobraćajne nezgode u kojoj je nastala samo manja
materijalna šteta dužan je da:
1) upozori …
2) ukloni …
3) popuni Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi u slučaju kada ovlašćeno lice ne vrši uviđaj saobraćajne nezgode… itd.
Dakle, po rečima Darka Botića, predsednika Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije, ovaj dokument morate da imate u vozilu kako ne biste platili kaznu od 50.000 dinara.
Naravno, osim evropskog izveštaja, obaveza vozača  je da sa sobom nose i ostala dokumenta – vozačku i saobraćajnu dozvolu, kao i polisu osiguranja, kako bi se u pomenuti dokument pravilno uneli neophodni podaci. Obrazac se može koristiti i u inostranstvu jer je istovetan sa onim koji se upotrebljava u svim zemljama Evrope.

Procedura je jednostavna – vlasnik oštećenog vozila se sa svojim primerkom popunjenog evropskog izveštaja javlja u osiguravajuće društvo krivca gde se, na osnovu tog dokumenta, bez čekanja na nekadašnji zapisnik MUP-a, može brže i efikasnije naplatiti šteta.

“Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi” je, pored fluorescentnih prsluka, trenutno najveći hit na tržištu auto opreme i galanterije. Da ne biste mnogo lutali, spremili smo ovaj formular za preuzimanje.

Formular možete preuzeti sa adrese:

http://www.pcpress.info/download/Evropski-Izvestaj-o-Saobracajnoj-Nezgodi.pdf

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,