Data centri 2024

PC Press @ home: Plants vs Zombies <game>

Plants vs Zombies 1 Evo sjajne igre tower defense tipa, koja stavlja na iskušenje taktičke sposobnosti igrača, uz obilje suptilnog humora. Da, ponekad se pojavi mala, jednostavna i genijalna igra koju je lako prevideti u moru konfekcijskih naslova i klasičnih igara. Kratko rečeno, jednostavnih igara ima koliko hoćete, ali ne može svaka svojim kvalitetom da privuče pažnju zahtevnih PC igrača. U trenucima oseke kvalitetnih naslova, jedan se probio i postao univerzalni hit!

Plants vs Zombies 2Plants vs Zombies firme PopCap je tower defense igra, gde postavlja­njem odgovarajućih odbrambenih kula različitih karakteristika pokušavate da sprečite masu neprijatelja da dođu do svog cilja, u konkretnoj situaciji – da pređu preko vašeg travnjaka do kuće. Kako to izgleda u praksi? Postoji šest staza kojima neprijatelj može prići, a na vama je da te staze „zapušite“ kombinacijom tornjeva različitih karakteristika i sprečite zle zombije da priđu vašoj kući. Prvo zasadite par suncokreta koji će prikupljati resurs koji vam je neophodan za gradnju (sunce), onda počnete da sadite osnovne odbrambene tornjeve, nakon nekog vremena postavljate one koji usporavaju, pa one koji nanose štetu na velikom području i tako redom.

Pročitajte i:  PC Press video: Korisnik ne želi da kupi vaš proizvod već rešenje za svoj problem!, Miroslav Varga

Broj neprijatelja, ali i različitih vrsta biljaka koje možete koristiti u odbrani je ogroman: 48 biljaka i 26 vrsta zombija. Neprijatelji su maštovito dizajnirani, a njihov izgled  će vam izmamiti osmeh na lice: od zombija koji na glavi nosi kantu radi bolje zaštite, preko letećih zombija koje nose baloni, do vrlo brzih i otpornih zombija ragbista. Na startu svake runde vidite prikaz zombija koji vas očekuju. Izbor je ogroman, a odbrambena taktika je na vama.

Plants vs Zombies 3Prosto je neverovatno šta je sve zapakovano u 65 MB. Postoji nekoliko osnovnih modova (Adventure, Mini games, Puzzle, Survival), a možete i da gajite specijalno bilje koje bi vam moglo biti korisno u poodmaklim fazama igre. Mnoštvo unapređenja možete kupiti kod „ludog suseda Dejva“. Grafika je čista i pregledna, zvuci najčešće u funkciji humora, a muzika je sve intenzivnija kako se dvorište puni neprijateljima.

Plants vs Zombies je zanimljivo, sadržajno i zarazno ostvarenje, koje je kao celina beskrajno zabavno. Ima posebnost koja je neophodna da se izdvoji iz ove kategorije igara, ali i objektivan kvalitet, koji je potreban da bi se igrači oduševili ostvarenim i zabavili na duže staze.

Pročitajte i:  PC Press video: Zvuci Balkana u digitalno doba | prof. dr Dimitrije Golemović

Mi­ni­mal­ni har­dver­ski za­htevi
OS: Windows 2000/XP/Vista
CPU: Pen­ti­um 4, 1,2 GHz
RAM: 512 MB
Gra­fika: DX8 karta sa 128 MB memorije
Hard disk: 65 MB pros­tora

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: