BIZIT plus

PC Press na IFA 2018 sajmu: Lenovo rešenja za pametni dom

Lenovo je na svom Tech Life događaju kome smo prisustvovali u Berlinu napravio ne tako malo iznenađenje, a veliki fokus je bio na rešenjima za pametni dom. Ambicija kompanije je ne samo da ponudi uređaje koji će činiti osnovu ili delove pametnog doma, već da ponudi kompletno Smart Home rešenje.

PCPress.rs Image

Tako je nastala Smart Home Essentials familija pametnih, umreženih uređaja za inteligentan dom. Kompletna ideja je nastala na bazi Lenovo Smart Display uređaja, čiji je koncept dodatno razrađen i unapređen. No, najvažnije jeste da Lenovo ne želi da upadne u zamku fragmentisanog tržišta pametnih uređaja, već želi da ponudi objedinjena, gotova rešenja sa kompletnim AI ekosistemom.

PCPress.rs Image

Sve uređaje će kontrolisati Lenovo Link aplikacija, koja služi kao kontrolni centar iz koga se jednostavno i lako upravlja svim podržanim uređajima. Na taj način se izbegava pominjana fragmentacija i sa softverske strane. Takođe, Lenovo uređaji rade sa Google i Amazon Alexa asistentima i u stanju su da funkcionišu zajedno sa njima kako bi korisnici mogli da ih upotrebljavaju glasovnim komandama, eliminišući potrebu za stalnom kontrolom iz aplikacije ili preko nekog posebnog uređaja.

Pročitajte i:  Google, Apple, Meta i druge velike tehnološke kompanije pridružuju se američkom savezu radi unapređenja AI

PCPress.rs Image

Lenovo Smart Essentials uređaji uključuju:

  • Lenovo Smart Plug – jednostavan uređaj malih gabarita koji se može povezati na bilo koju utičnicu, omogućavajući kontrolu nad bilo kojim kompatibilnim uređajem koji je povezan na njega.
  • Lenovo Smart Kamera – pametan sistem za nadzor koji omogućava praćenje video snimaka uživo unutar doma u bilo koje doba dana ili noći. Naročito je interesantna primena noćnog moda sa infracrvenim zracima. Ugrađeni mikrofon i zvučnici omogućavaju dvosmernu audio komunikaciju.
  • Lenovo Smart sijalica – pametna sijalica omogućava daljinsko upravljanje i personalizovano osvetljenje – putem Lenovo Link aplikacije je moguće prilagođavati temperaturu boje i jačinu svetla ili ga uključivati i isključivati gde god se korisnik nalazio i u bilo koje vreme.

PCPress.rs Image

Najzad, treba reći da dostupnost Lenovo uređaja za pametni dom neće biti momentalna. Za početak, novi Lenovo proizvodi će se pojaviti u novembru u SAD, dok će ostala tržišta morati da sačekaju. To važi i za EMEA regiju, kojoj pripada i Srbija, za koju za sada nema eksplicitne potvrde o terminima dostupnosti.

Facebook komentari: