BIZIT plus

PC Press: Pioneer BDP-320 Blu-ray plejer

Na prvi pogled je jasno da je ovaj plejer kvalitetno izrađen: završna obrada je besprekorna, sa nezaobilaznim pijano-finiš efektom na prednjem panelu, podeljenom na dve celine: donju, na kojoj se nalaze tasteri za uključenje i start reprodukcije, i gornju, u kojoj su smešteni loader i displej. Ostali tasteri su odlično uklopljeni u "liniju razdvajanja" i gotovo su neprimetni, a na zadnjoj strani su uobičajeni konektori.

PCPress-bdp320 Plejer može da prikaže 48-bitnu paletu boja preko HDMI izlaza, čime se dobija gotovo dvostruko više boja nego na klasičnom video-izlazu (naravno, neophodan je i odgovarajući film). U uređaju je integrisana memorija koja je neophodna za baferovanje BD Live sadržaja (što opet može da se iskoristi samo ako za odabrani film postoje takve informacije na Internetu), a preko USB konektora ta memorija može da se proširi. Logično bi bilo da se USB port iskoristi i za reprodukciju materijala sa flash ili hard diskova, ali to nama nije pošlo za rukom; na konektoru doduše piše da se radi o USB BD Storage portu, ali mi to i dalje smatramo čudnom odlukom.

PCPress-bdp320_rear

Pioneer BDP-320
  Blu-ray i medija plejer
Konektori LAN, USB, digitalni optički audio izlaz, stereo analogni audio izlazi, YPbPr i kompozitni video izlazi, HDMI, servisni port
Podržani formati Blu-ray, DVD, DivX, XviD, MP3, audio CD
Cena (MP) 380 evra
Kontakt www.stav.rs

Povezivanje na mrežu je automatsko pošto Pioneer podržava DHCP standard. Nažalost, mrežna konekcija je, po onome što smo mogli da vidimo, ograničena samo na ažuriranje firmvera i preuzimanje BD Live sadržaja. Uputstvo nam nije bilo od pomoći iako je napisano na pet jezika, jer nijedan nije razumljiv većini kupaca u Srbiji.

DVD reprodukcija je zaključana na evropski region, a plejer može da reprodukuje MP3 muziku, audio CD-ove i fotografije. Sistem za pokretanje MP3 datoteka je čudan, jer treba ručno pozvati meni koji će omogućiti njihov prikaz na ekranu, a onda i reprodukciju. Podrška za DivX formate (sve verzije) je odlična kada se radi o video-zapisima, i malo skromnija kada se radi o titlovima – plejer može da koristi SRT i SUB titlove, slova se ispisuju na polutransparentnoj traci, ali nisu podržani naši znaci.

PC Press

Facebook komentari: