BIZIT 2022

PC Press: LG BD390 Blu-ray plejer

U PC Press-u #154 predstavili smo LG BD370 i bili smo oduševljeni njegovim mogućnostima. Sada je na naše tržište stigao njegov mlađi i svestraniji brat BD390.

PCPress.rs Image Zadržao je sve dobre osobine prethodnog modela i dodao još nekoliko korisnih, a sve to za tek nešto malo veću sumu novca. LG-jevo insistiranje da je lepota u jednostavnosti demonstrirana je i na ovom uređaju. Pijano-finiš je postao stvar prestiža i iznenadili bismo se da ga nema na ovom uređaju. Loader je sakriven ispod poklopca, a jednoobraznost prednje maske kvare samo tasteri za kontrolu reprodukcije i poklopac USB porta. Na zadnjoj strani smo uočili i 7.1 analogne audio izlaze – vlasnici surround zvučnih sistema bez optičkih ulaza (kakvih je najviše u Srbiji) mogu bez kompromisa da uživaju u zvuku sa DVD ili Blu-ray diskova. Pored klasičnog LAN konektora, plejer ima i mogućnost WiFi povezivanja; antena je skrivena unutar kućišta, tako da nije narušena vizuelna jednostavnost plejera.

PCPress-BD390-rear Za razliku od BD370, mrežna konekcija je ovde mnogo upotrebljivija. Osim direktnog strimovanja video-sadržaja sa YouTube-a, BD390 može da pristupi i umreženim računarima i da sa njih strimuje multimedijalni sadržaj. I povezivanje preko USB-a je mnogo efikasnije, pošto ovaj plejer može da pristupi NTFS particijama – podržani su, dakle, eksterni hard diskovi.

Pročitajte i:  LG tvrdi da predstojeći OLED TV proizvodi zvuk bez zvučnika
LG BD390
  Blu-ray i medija plejer
Konektori 7.1 i stereo analogni audio izlazi, digitalni i koaksijalni optički audio izlazi, LAN, WiFi, HDMI, YPbPr, kompozitni video izlaz
Podržani formati Blu-ray, DVD, DivX, HD DivX, XviD, Nero Digital, MP3, audio CD, DTS audio CD
Cena (MP) 280 evra
Kontakt www.lge.rs

Plejer je regionalno zaključan, kako u Blu-ray tako i u DVD režimu, ali to danas nije veliko ograničenje. Nije izostala ni podrška za format MKV, što je jedan od glavnih razloga popularnosti LG-jevih plejera. U MKV režimu su podržani i titlovi, uključujući i naša slova. Plejer podržava i reprodukciju MP3, te audio CD diskova, zvuk u DTS formatu i prikaz fotografija. Uz DivX filmove, BD390 može da prikaže sve popularne formate titlova, kao i naša slova (prikazuju se belim, velikim i dobro čitljivim fontom, sa crnim okvirom). Kod verzije DivX 6 nismo mogli da vidimo titlove ugrađene u video-zapis, a uspeli smo da pokrenemo i film u formatu Nero Digital (takođe bez prikaza ugrađenog titla). Dobra vest je da su podržani i DivX HD filmovi.

Pročitajte i:  Prva LG "Life is good" nagrada donosi nove inovacije: LG vas poziva na izazov vredan 1 milion dolara

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,