PC Press Top50 2023: Predlaganje kandidata

Tradicionalno, Top50 priznanja PC Press dodeljuje još od 1997. godine najboljim sajtovima, aplikacijama i nalozima na društvenim mrežama.

PCPress.rs Image

Priznanja se dodeljuju u više kategorija, a procedura izbora počinje tako što publika PC Press-a nominuje kandidate za priznanja na sajtu pcpress.rs. To je prva faza izbora koja je trenutno u toku te vas pozivamo da nam svoje predloge pošaljete do 8. januara 2024. godine popunjavanjem kratke forme na ovom linku, a detaljnije možete pročitati ovde.

Kategorije u kojima se biraju sajtovu su: Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Dom i zabava, Obrazovanje i kultura i Sport i turizam. Tu su i kategorija Mobilne aplikacije gde biramo pet najboljih aplikacija u prethodnoj godini, kao i kategorija Nalozi na društvenim mrežama gde biramo naloge koji su se istakli u godini za nama i to na Facebook-u, LinkedIn-u, Instagram-u, X-u (Twitter-u), YouTube-u i TikTok-u.

Od pristiglih nominacija formira se lista svih predloga. Ono što žiri uzima u obzir prilikom odabira su parametri poput kvalitetnog sadržaja, učestalost objavljivanja, funkcionalnost, vizuelneadojmljivost, ažurnost… Tu dolazimo do druge faze u izboru a to je biranje prvog dobitnika, specijalna Nagrada publike.

Top50 2023

Kako se bira prvi dobitnik Top50 priznanja – Nagrada publike?

Iz liste svih predloga izdvajamo prvih deset, gde se na prvom mestu nalazi sajt, aplikacija ili nalog na društvenim mrežama koji je dobio najveći broj predloga i oni ulaze u trku za nagradu publike. Dakle, broj pristiglih predloga za istu internet destinaciju važan je samo za ovo specijalno priznanje – Nagrada publike.

Pročitajte i:  Top50 nagrade: Internet od zabave do zarade

Glasanje za nagradu publike otvara se na Facebook stranici PC Press-a od sredine januara i traje tačno sedam dana. Glasanje je javno i u svakom trenutku se može pratiti tok glasanja i trenutna rang lista. Odmah po zatvaranju glasanja proglašava se pobednik – sajt, odnosno aplikacija ili nalog na društvenoj mreži koji je dobio najviše glasova publike. Osvojeno priznanje Top50 pobedniku bude uručeno početkom februara na svečanoj ceremoniji.

Od svih pristiglih predloga, stručni žiri bira 50 najboljih. Želimo da na jednom mestu okupimo ono najbolje što domaće Internet nebo ima, i zato vas još jednom podsećamo i pozivamo da nam pomognete u tome i pošaljete svoje predloge! Kao i svake godine biće dodeljena i specijalna priznanja među kojima i specijalno priznanje najbolje iz regiona, tako da su i regionalni predlozi najboljih online stvari dobrodošli.

Ovogodišnja svečanost dodele Top50 priznanja održaće se 5. februara 2024. godine, u Narodnom muzeju a, snimak prošlogodišnje svečanosti (Top50 2022) možete pogledati na ovom linku ili ispod.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,