BIZIT plus

Počelo predlaganje kandidata za Top50 2023

Ove godine 27. put pretražujemo domaći Internet tragajući za najboljim sajtovima, nastupima na društvenim mrežama i mobilnim aplikacijama… To znači da je akcija PC Press Top50, izbor najboljih online ostvarenja koji organizujemo već više od četvrt veka, otvorena za vaše predloge! Da ne bismo izostavili neke važne i hvale vredne online nastupe, potrebna nam je pomoć čitalaca koji će nominovati kandidate koje smatraju vrednim laskavog epiteta Top50 za 2023. godinu.

PCPress.rs Image

Pravila za nominaciju su:

  • Sajt/nalog na društvenoj mreži/aplikacija mora biti na srpskom jeziku, na jednom od dva pisma. Nastupi mogu biti i višejezični, s tim da jedan od jezika mora biti srpski.
  • Sajt/nalog na društvenoj mreži/aplikacija je morao da postoji tokom čitave 2023. godine.
    U obzir nećemo uzimati sadržaje koji su pokrenuti posle 1. februara 2023.
  • Sajt/nastup na društvenoj mreži/aplikacija ne sme biti uvredljive sadržine (sadržaj ne sme da vređa manjinska, verska, nacionalna i politička prava).
  • Rok za nominacije je ponedeljak 8. januar 2024. godine u 23:59.
Pročitajte i:  10 godina platforme za dobre i tradicionalne recepte - Recepti i Kuvar Online

Kako poslati predlog?

Čitaoci imaju značajan doprinos u realizaciji Top50 manifestacije. Svi posetioci sajta pcpress.rs mogu da predlože svoje omiljene Internet lokacije za jedno od Top50 priznanja. Sve što treba da uradite je da odete na ovaj link ili klikom na dugme ispod otvorite i popunite kratku formu. Predlaganje nije ograničeno brojem i svaki posetilac našeg sajta može da predloži koliko god kandidata želi, u kojoj god kategoriji želi (Web sajt, Mobilna aplikacija, Nalog na društvenoj mreži). Broj poslatih predloga za istu Internet lokaciju nije presudan, i svaki predlog se pažljivo uzima u obzir.

PCPress.rs Image

Na osnovu vaših predloga i predloga stručnog žirija, napravićemo uži izbor, a o pobednicima će odlučivati redakcijski žiri proširen članovima žirija po pozivu, uglednim pratiocima i poznavaocima domaćeg dela digitalnog univerzuma.

Priznanja se dodeljuju u već dobro poznatim kategorijama: Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Dom i zabava, Obrazovanje i kultura, Sport i turizam, Mobilna aplikacija i Nalozi na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube i od pre dve godine i TikTok. Biće dodeljena i specijalna nagrada publike, za koju će glasati posetioci PC Press sajta.

Pročitajte i:  Top50 2023: Facebook stranica Eko straža osvojila Nagradu publike

Želimo da na jednom mestu okupimo ono najbolje što domaće Internet nebo ima, i zato vas pozivamo da nam pomognete u tome i pošaljete svoje predloge! Kao i svake godine biće dodeljena i specijalna priznanja među kojima i specijalno priznanje najbolje iz regiona, tako da su i regionalni predlozi najboljih online stvari dobrodošli.

Ovogodišnja svečanost dodele Top50 priznanja održaće se 5. februara 2024. godine, u Narodnom muzeju a snimak prošlogodišnje svečanosti (Top50 2022) možete pogledati na ovom linku ili ispod.