PC Press video: AI je fejk, a ljudi to ne vole, Kendi

Leto nas asocira na odmore, more, sunce i plažu ali i na letnje muzičke festivale. Upravo smo o putovanjima i muzici razgovarali, konkretnije kako je tehnologija promenila i dalje menja kreativne poslove, u ovom slučaju muzičke. Međutim, to su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Kendijem, reperom-putnikom.

PCPress.rs Image

Milan, poznatiji kao Kendi, po zanimanju je strukovni dizajner enterijera i predavač 3Ds Max-a sa tri Autodeskova sertifikata. 3DsMax-om i AutoCad-om se bavi od 2009. godine, a predavao je na Webit akademiji. Muzikom je počeo da se bavi 2006. godine, kada je objavio prvu pesmu. Nakon prvih pesama, usledio je album Preko noći, koji je objavio 2009. godine. Za Basiviti je krajem 2014. godine objavio prvi album u fizičkom izdanju, a koji nosi naziv Van dometa. Kendi je napustio Basiviti 2016. godine, kada je Papi Jaaz, sa kojim je Kendi sarađivao dok su bili u Basivitiju, osnovao sopstvenu diskografsku kuću pod nazivom Aristokrat Muzik, kome se Kendi ubrzo pridružio i počeo da za pomenutu objavljuje svoje pesme. Juna 2017. godine Kendi je objavio singl Arapske pare, koji predstavlja parodičnu kritiku aktuelnih dešavanja i stanja u društvu. Pesma je privukla veliku pažnju, a Kendiju je donela veću popularnost kod šire publike. Sama pesma snimljena je još 2015. godine, ali se čekalo na snimanje spota. Krajem juna 2023. Kendi je pod tim imenom izbacio drugi solo studijski album Dodirne tačke. Milanova, možemo slobodno reći, druga strast u životu su putovanja, tako da je krajem 2019. godine pokrenuo vlog YouTube kanal Van Dometa na kom kako stoji u opisu kanala oživljava pozadine sa desktopa. Ove godine upravo je njegov vlog kanal bio jedan od dobitnika Top50 priznanja u YouTube kategoriji koji PC Press tradicionalno dodeljuje preko 20 godina.

Pročitajte i:  Novi zakon - o obuci AI  

Ceo video intervju sa Kendijem možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,