Data centri 2024

PC Press video: Četvorodnevna radna nedelja, Nebojša Matić, MikroElektronika

Koji je motiv za promenu dužune radne nedelje, da li je MikroElektronika jedina kompanija u Srbiji koja se upustila u ovakav eksperiment, kakvi su prvi utisci poslodavca i šta kažu zaposleni na ovu promenu, su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Nebojšom Matićem, vlasnikom i osnivačem kompanije MikroElektronika.

PCPress.rs Image

Nebojša je mikrokontrolere počeo da sklapa još kao student Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu , uz pomoć štapa i kanapa, tačnije uz pomoć lemilice i priručnih sredstava. Mnoga znanja iz te, tada nove oblasti elektronike bila su mu nedostupna jer je tim poslom počeo da se bavi u vreme kada nije bilo interneta.

MikroElektronika (MIKROE) pravi hardverske i softverske alate za rad sa mikrokontrolerima i jedna je od samo deset firmi na svetu koja pravi kompajlere. Isporučuju svoje proizvode širom sveta i mnogi zadovoljni kupci garantuju prvoklasnu uslugu. Ploče za PIC, PSoC, AVR, 8051, STM32. Tina, FT90k i drugi MCU po konkurentnim cenama. MikroElektronika razvija sofisticirane, sveobuhvatne kompajlere za popularne serije mikrokontrolera. Veoma napredni IDE, program za otklanjanje grešaka na nivou izvora, integrisani alati i uključeni mnogi praktični primeri pružaju najlakši način za programiranje mikrokontrolera.

Pročitajte i:  PC Press video: NALED inicira, ali država donosi odluke! | Violeta Jovanović, NALED

Ceo video intervju sa Nebojšom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,