PC Press video: Igre na osam bita

U novom videu na PC Press YouTube kanalu malo smo se vratili u prošlost i prisećamo se retro gejminga.

PCPress.rs Image

Film je nastao septembra 2006. godine u Redakciji časopisa “PC”, dok smo pripremali izložbu PC Muzej. Kad smo već bili okruženi starim, 8-bitnim računarima iz osamdesetih godina, poželeli smo da se podsetimo i starih igara. Već tada su one izgledale antički, ali smo se dobro sećali da smo na njih potrošili sate, dane i mesece naših života. I još su mogle da se igraju, još su imale svu svoju draž…

Pogledajte kako su izgledale igre za prve konzole, Spectrum, Commodore 64, Acorn BBC B i Amigu. Kako vam danas zvuče imena Pac-Man, Frogger, Manic Miner, Boulder Dash, Killer Gorilla? Ako ih nikad niste videli, možda je pravi trenutak za to!

Bio je ozbiljan izazov povezati stare računare na (tada) savremene monitore, snimiti sliku i zvuk sa njih. Zato ćete u filmu videti i nekoliko scena iz naše Redakcije i ljude koji su realizovali čitav projekat. Autori filma su Nenad Akšić, Voja Antonić, Dejan Ristanović, Vojislav Simić i Darko Staničić. Da li biste im se i vi pridružili u PC Muzeju?

Pročitajte i:  Stigli smo do 5.000 pretplatnika na YouTube-u!

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari: