PC Press video: Optimizam se kupuje na akciji, Prof. dr Miodrag Zec

Da li je uzrok nove ekonomske krize samo rat na teritoriji Evrope ili ima i drugih faktora koji su svet povukli u recesiju, kakva je budućnost obrazovanja u Srbiji, kako zaustaviti odliv mladih obrazovanih ljudi ali i kako se snalazi u novoj ulozi jutjubera su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa prof. dr Miodragom Zecom.

PCPress.rs Image

Prof. dr Miodrag Zec je ekonomista i redovni univerzitetski profesor u penziji. Glavna područja njegovog interesovanja su privatizacija i tranzicija. Bio je pomoćnik direktora i savetnik Agencije za privatizaciju i šef radne grupe koja je pripremila nacrt Zakona o privrednim društvima (2003—2004). Učestvovao u izradi brojnih projekata za potrebe vlada SFRJ, SRJ, Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Pored profesure bavi se konsaltingom za potrebe krupnih preduzeća i banaka. Prisutan je u javnosti kroz pisanje kolumni, prilozima u dnevnoj štampi i drugim elektronskim medijima. Član je redakcije naučnog časopisa: Panekonomikus, a bio je član redakcija časopisa: Ekonomska misao, Ekonomist, Ekonomske analize, Ekonomike i poslovne politike. Član je Naučnog društva ekonomista i Akademije ekonomskih nauka Srbije. Do sada je objavio, kao autor i koautor, šest knjiga, 34 priloga u tematskim zbornicima i preko 150 članaka u domaćim i međunarodnim časopisima.

Pročitajte i:  PC Press video: Rešenja za održivi IT, Dušan Ćirić, Schneider Electric

Ceo video intervju sa prof. dr Zecom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,