PC Press video: YouTube nije posao, to je način života

Koliko je inspiracija bitna da bi klip bio zanimljiv i gledan, kako vidiš svoju budućnost, koji je životni vek YouTube-era, može li se dočekati penzija, koliko YouTuberi imaju privatan život, gde je ta granica, ali i da li su influenseri zamenili novinare kao i šta ako AI dobije svoju volju i ljudi postanu suvišni su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Aleksandrom Leštarićem Ciletom, YouTube-erom.

PCPress.rs Image

Aleksandar je srpski jutjuber, gejmer i vloger čiji You Tube kanal pod nazivom Cile ST u januaru 2023. godine broji 500 hiljada pretplatnika. Leštarić je jedan od prvih jutjubera u Srbiji. YouTube kanal pod nazivom Srpski Tutorijali Leštarić je osnovao krajem 2011. godine. Počeo je da snima i objavljuje tutorijale i recenzije raznih proizvoda, a naročito telefona, računara i drugih gedžeta koje donosi savremena tehnologija. Kasnije je svoj kanal preimenovao u Cile ST i obogatio ga drugim sadržajima, poput izazova, skečeva, igrica i slično. Leštarić je jedan od idejnih tvoraca Balkan Tube Festa, koji svake godine okuplja sve više jutjubera sa poručja bivše Jugoslavije. Suosnivač je Balkan Tube Space-a i PR agencije CIVALSKA. Sarađivao je i sarađuje sa drugim gejmerima i jutjuberima, poput Stefana Vuksanovića (Muđa), grupe Yasserstain, Dušana Duleta Srbljaka (AXE) i drugih. Pored tutorijala o računarima, mobilnim telefonima, internet tehnologiji, kao i programima, aplikacijama i drugim alatima namenjenim u razne svrhe, Aleksandar je krenuo da snima recenzije, pa je s vremenom počeo da dobija ponude za saradnju od kompanija koje se bave proizvodnjom i prodajom računara, telefona i računarske opreme.

Pročitajte i:  YouTube Shorts dodaje remiksovanje muzičkih spotova

Ceo video intervju sa Ciletom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,