BIZIT plus

Google sprema konkurenciju za ChatGPT

Izgleda da Google sprema rivala za ChatGPT kompanije OpenAI, a u pitanju je novi model s kojim korisnici mogu da ulaze u interakciju tokom pretraživanja interneta.

PCPress.rs Image

Biće to veliki izazov za kompaniju, budući da su ChatGPT i DALL-E već veoma popularni. Google sve do sada nije imao pravi odgovor, uprkos tome što se radi o tehnološkom gigantu čiji zaposleni stalno smišljaju i razvijaju AI alate. Tako bi uskoro trebalo da izađe LaMDA, model koji može da komunicira s korisnicima.

Budući da se već govori o brojnim načinima na koje ChatGPT može da zameni Google Search (mada još uvek ne funkcioniše sasvim dobro), jasno je da kompanija mora brzo da reaguje. Prema poslednjim izveštajima zaposleni već neko vreme testiraju chatbotove koji bi mogli da postanu dostojna konkurencija, a eksperti kažu da ih ne bi iznenadilo ni da se pojavi neka Google alatka za transformisanje teksta u sliku, čak video.

PCPress.rs Image

Trka je dakle u punom jeku, pritisak je ozbiljan. Tržište je spremno – ChatGPT je za samo dva meseca premašio 100 miliona korisnika, što znači da građane interakcija s veštačkom inteligencijom strašno zanima.

Pročitajte i:  PC Press video: Korisnik ne želi da kupi vaš proizvod već rešenje za svoj problem!, Miroslav Varga

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,