ERP 2024

PCPress.info – zvanično počeo s radom

PCPress.info prezentacija, Babe

PCPress.info zvanično je počeo sa radom 1. decembra 2008. godine. Tom prilikom smo kolege novinare podsetili na istoriju našeg časopisa PC Press, čiji je broj 150 upravo izašao i predstavili im mogućnosti novog IT informativnog portala www.pcpress.info. Prezentacija je održana u prijatnom ambijentu hotela Country Club Babe.

U prilogu možete da pročitate zvanično saopštenje za medije iz naše redakcije.

pcpress.info – Vesti o novim tehnologijama

Saopštenje za medije

Redakcija PC Press, izdavač vodećeg domaćeg kompjuterskog časopisa, pokrenula je sajt www.pcpress.info koji će medijima omogućiti da na brz i efikasan način dođu do informacija o razvoju vrhunskih tehnologija u svetu i njihovim implementacijama kod nas. Za računarske firme sajt www.pcpress.info predstavlja priliku da, otvaranjem virtuelnog press office-a, na jednostavan način plasiraju saopštenja, press fotografije, video sekvence i druge materijale direktno medijima.

Dugogodišnji rad Redakcije PC Press rezultirao je sajtom www.pcpress.rs, jednim od najposećenijih mesta na domaćem Web-u, sa preko 2,5 miliona hitova odnosno 75.000 poseta mesečno i sa Google PageRank-om 7. Smatrajući da je taj sajt uglavnom vezan za sadržaj računarskog časopisa “PC Press”, formiran je novi sajt koji će najširoj publici prenositi vesti koje svakodnevno pristižu, a ne mogu se uvek i dovoljno brzo uvrstiti u papirno izdanje. Osim računarske tematike, sajt će prenositi i vesti iz konvergentnih oblasti kao što su mobilne komunikacije, broadband, kućna zabava i primena vrhunskih tehnologija u raznim oblastima industrije.

Pročitajte i:  Google je otpustio 28 radnika koji su protestovali zbog "Projekta Nimbus"  

Zahvaljujući dobrim vezama PC Press-a sa globalnim ICT liderima, njihovim zastupnicima i domaćim informatičkim kućama, na sajtu www.pcpress.info će biti otvorene virtuelne press kancelarije – prostor koji pripada računarskim firmama i preko koga one, samostalno ili uz pomoć urednika PC Press-a, objavljuju saopštenja za štampu i distribuiraju ostale press materijale, koji se slobodno mogu prenositi u druge medije. Posetioci sajta imaju mogućnost da, posle besplatne registracije, komentarišu objavljene vesti i iznose svoja mišljenja o pokrenutim temama.

Za predstavnike medija sajt www.pcpress.info predstavlja priliku da na jednom mestu pronađu pouzdane i profesionalno odabrane informacije iz sveta tehnologija i da ih potpuno besplatno koriste prilikom pripreme svojih tekstova i drugih priloga. Svaka vest sa www.pcpress.info je slobodna za dalje prenošenje i objavljivanje, uz obavezu navođenja PC Press-a kao izvora.

Očekujemo da www.pcpress.info ubrzo postane veoma posećena Web lokacija koja će krajnjim korisnicima ponuditi vredne informacije, a računarskim firmama direktnu vezu sa domaćim medijskim kućama.

O PC Press-u

PC Press je časopis za profesionalnu primenu računara nastao 1995. godine. Danas je to cenjeni izvor informacija iz IT sveta i važna referenca za ljude koji nabavljaju, konfigurišu i koriste računar, u firmi ili kod kuće. PC Press je izdao niz elektronskih publikacija, među kojima su prvo domaće CD izdanje i prvi domaći računarski DVD, a vrlo je aktivan i u oblasti Web izdavaštva.

Pročitajte i:  Google.org pokreće AI akcelerator program vredan 20 miliona dolara

Dodatne slike:

Dejan Ristanović Voja Gašić

Dodatni sadržaji:

Prezentacija PC150, PowerPoint (ZIP), Dejan Ristanović (8,8 MB)
Prezentacija PC150, PDF, Dejan Ristanović (2 MB)
Prezentacija PC Info, PowerPoint (ZIP), Voja Gašić (9.5 MB)
Prezentacija PC Info, PDF, Voja Gašić (2,8 MB)

Izvor: PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,