Top50 Glas publike

Pet saveta kako da produžite život baterije vašeg pametnog telefona

Baterije naših pametnih telefona imaju sve više posla, sa velikim ekranima, ažuriranjem aplikacija i potrebom čovečanstva da bude stalno na vezi, uvek nam treba neki trik kako održati baterije što duže u životu. Evo 5 saveta kako to možete da uradite:

PCPress.rs Image

1. Držite bateriju na dobrom nivou punjenja

Kažu da je 50%, ili više, idealan procenat na kojoj litijum-jonske baterije treba držati većinu vremena. Ako ode ispod 50%, napunite telefon makar na kratko (uvek možete da ponesete punjač sa sobom, ili da ostavite kabl za punjenje na poslu). U svakom slučaju, trudite se da baterija ne ide ispod 20%. Isto tako, trudite se da ne držite bateriju punu na 100% sve vreme, jer i ovo takođe dosta skraćuje život baterije.

2. Punite telefon na 100% jednom mesečno

Eksperti preporučuju da se telefoni pune od 0% do 100% jednom mesečno, što je ekvivalent restartovanju kompjutera.

3. Pazite na toplotu, ali i na hladnoću

Učinite sve što je u vašoj moći da izbegnete kombinaciju toplota i pametni telefon, pogotovo tokom punjenja. Prema tome, ni ne pomišljajte na punjenje telefona u kolima, ako stoji direktno na suncu. Takođe, ne treba puniti ni blizu uređaja koji emituju toplotu kao što su TV ili rerna. Vaši telefoni ne vole ni hladnoću, tako da ih ne treba izlagati ni niskim temperaturama takođe.

Pročitajte i:  EU želi da proizvođači telefona omoguće lako menjanje baterija

4. Koristite kompatibilan punjač

Ne preporučuje se korišćenje bilo kog punjača. Uvek se trudite da koristite originalan punjač, a ako vam se pokvari kupite onaj koji ima makar osnovnu garanciju. Mnogi punjači koji se prodaju na Amazon-u, eBay-u ili Aliexpress-u nemaju ni osnovnu garanciju, i mada će napuniti pametni telefon, više će ga istrošiti. Zaključak, bolje je potrošiti malo više para za punjač, bez obzira da li je od istog proizvođača kao i vaš uređaj.

5. Imajte na umu, troše se i baterije koje ne koristimo

Da li imate telefon koji ne koristite više i koji ste isključili? Bez obzira iako ste ga napunili pre nego što ste ga isključili, baterija se ipak troši posle nekog vremena. Tako da, ako planirate da koristite telefone ponovo, napunite ih pre upotrebe.

Izvor: Softonic

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,