Pet stvari koje omogućavaju e-mail bezbednost

Uz sofisticiranije pretnje, raznovrstan digitalni sadržaj, malvertising i krađe identiteta, održavanje korporativne bezbednosti sve je veći izazov. Ni sistemi velikih kompanija nisu imuni na napade – među žrtvama sajberkriminala nalaze se i državne institucije, banke i tehnološke korporacije

PCPress.rs ImageČinjenica da društvene mreže omogućavaju hakerima da prikupe informacije o žrtvama i izvedu ciljane napade otežava posao bezbednosnim stručnjacima. Jedno je sigurno: vaš sistem može da bude kompromitovan u svakom trenutku.

Uzroci i posledice

Kompanije često nisu ni svesne koliko je širok opseg pretnji koje bezbednosna rešenja treba da pokriju. Više nije dovoljno da se zaštitite od spama i zlonamernih e-mail priloga – današnji sajberkriminalci koriste daleko naprednije tehnike za upade i krađu podataka. Kako se osigurati protiv ovakvih napada? Za početak, potrebni su adekvatni odbrambeni mehanizmi. Tradicionalna rešenja i platforme za upravljanje bezbednošću stvaraju „rupe” koje hakeri mogu da detektuju i zloupotrebe. Zbog toga je za firme važno da izaberu rešenje koje ne ostavlja prostor napadačima. U nastavku pročitajte pet glavnih kriterijuma koja rešenja treba da ispune.

Pročitajte i:  Amerikanac mora da plati 9,9 miliona dolara zbog spam telefonskih poziva

PCPress.rs Image

Zaštita pre, u toku i nakon napada

Rešenja za e-mail bezbednost treba da obezbede stalno nadgledanje i analizu računarske mreže. Na taj način kompanije mogu na vreme da reaguju na pretnje i zaštite korisnike u svim fazama napada. U slučaju kompromitovanja, IT timovi moći će da procene opseg štete i obezbede adekvatnu reakciju kako bi se sistem što pre vratio u normalu.

Uvek korak ispred pretnji

Više nije dovoljno da idete u korak s napadačima – morate da budete korak ispred. Jedna od neophodnih protivmera jesu rešenja koja blokiraju malver sa sumnjivih, ali i legitimnih sajtova, pre nego što nanese štetu korisnicima. Rešenje treba da bude intuitivno, tj. da korisnisima omogući pristup potrebnim sajtovima, a u isto vreme spreči pristupanje zabranjenim sadržajima.

PCPress.rs Image

Odbrana od svih vrsta spama i virusa

E-mail pretnje stalno dolaze u novom obliku. Jedna od novijih je takozvani snowshoe spam. Napadači koji šalju ovu vrstu pretnje konstantno menjaju poruke u telu mejla, linkove i IP adrese s kojih spam stiže. Uz rešenja koja pružaju višeslojnu antispam zaštitu i automatski integrišu različite bezebednosne funkcionalnosti, moguće je detektovati i preko 99 odsto ovakvih napada.

Pročitajte i:  Komentar: Termos kao TikTok statusni simbol

Sprečavanje curenja podataka

Za kompanije je važna mogućnost da detektuju, blokiraju i kontrolišu rizike koji prete odlaznom e-mail saobraćaju. Rešenja koja im u tome pomažu dolaze sa data loss prevention funkcionalnostima, kao i mogućnostima enkripcije i detekcije spama u outbound mejlovima.

PCPress.rs Image

Sveobuhvatna zaštita

Da bi sprečile gubitak i krađu podataka, organizacije moraju u svakom trenutku da znaju koji korisnici pokušavaju da pristupe mreži, s koje lokacije i kog uređaja. Za to im je potrebno fleksibilno e-mail rešenje koje obuhvata fizičke uređaje, virtuelne aplikacije, cloud i hibridna okruženja.

Rešenja koja „staju na crtu” modernim pretnjama

Kao odgovor na ove zahteve, kompanija Comtrade System Integration u ponudi ima Cisco rešenja za e-mail bezbednost. To su vodeći proizvodi na tržištu, razvijeni u skladu sa industrijskim standardima za detekciju i odbranu od e-mail pretnji. Pored implementacije rešenja, Comtrade SI konsultanti pomažu organizacijama da kreiraju bezbednosnu strategiju i primene mehanizme zaštite u skladu sa svojim IT i poslovnim potrebama.

Mile Jelić, Business Development Manager – Security Expert

(Objavljeno u PC#253)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,