PETA: AI umesto mrmota

Kada zamišljamo budućnost veštačke inteligencije, obično mislimo na mašine koje će ljudska bića zamenjivati na najtežim poslovima. Ako se PETA pita ovaj sistem važi i za životinje, pa bi Ai mogao da zameni najpoznatijeg mrmota na svetuPunxsutawney Phila.

PCPress.rs Image

Naime, organizacija je uputila pismo u kojem se apeluje da se mrmotu dozvoli penzija, te da ga zameni neki robot poput Sony Aibo mašine. Ovaj poznati mrmot zadužen je za predviđanje meteoroloških okolnosti, i živi i radi u gradiću Punxsutawney u Pensilvaniji, a iz PETA-e tvrde da bi mašine taj posao obavljale daleko bolje, zahvaljujući senzorima, te drugim instrumentima. To je svakako tačno, što znaju u svakoj bolje opremljenoj meteorološkoj agenciji, ali je nevolja u tome što mrmota ne cene zbog toga što je dobar meteorolog, već zbog toga što je deo tradicije.

PCPress.rs Image

Ovaj mrmot je nešto poput našeg medveda koji kraj zime predviđa na osnovu sopstvene senke, i tačno je da bi neka Ai mašina bila daleko preciznija u tome, što bi životinju oslobodilo i vratilo je u prirodno stanište, a pod uslovom da nije zaboravila na prirodne zakone i snalaženje u okolnostima u kojima hrana ne dolazi iz ljudske ruke.

Pročitajte i:  AI model koji je lažne video sadržaje podigao na novi nivo

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,