Zebra

Pinterest nudi sve boje kože

Pinterest je objavio nove promene, a zahvaljujući kojima korisnici mogu da pretražuju fotografije prema tonu boje kože subjekta koji je fotografisan, a kako bi što lakše pronašli modele čiji ten odgovara njihovom.

Naime, do promene je došlo pošto je sprovedeno istraživanje na osnovu kojeg se došlo do zaključka da 70% korisnika ovu platformu koristi kako bi pronašli i sačuvali različite modne, te stilove ulepšavanja. Proces prilagođavanja filtera nije bio jednostavan, budući da osvetljenje, senke, te drugi faktori utiču na ten fotografisanih modela. Pinterest je u rešavanju ovog problema koristio mašinsko učenje iz aplikacije ModiFace, koja već ima pozamašnu datoteku različitih lica, koja su prilagođena tako da mogu da se primenjuju u treniranju veštačke inteligencije.

Iz kompanije kažu da su ove promene samo početak transformacije pretraživanja na ovoj platformi, te se očekuje da će rezultati pretraživanja uskoro biti prilagođeni svakom korisniku, a kako bi se lakše i brže došlo do onoga što se traži.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Pinterest planira da kupi VSCO
SBB

Tagovi: , , ,