Pinterest nudi sve boje kože

Pinterest je objavio nove promene, a zahvaljujući kojima korisnici mogu da pretražuju fotografije prema tonu boje kože subjekta koji je fotografisan, a kako bi što lakše pronašli modele čiji ten odgovara njihovom.

PCPress.rs Image

Naime, do promene je došlo pošto je sprovedeno istraživanje na osnovu kojeg se došlo do zaključka da 70% korisnika ovu platformu koristi kako bi pronašli i sačuvali različite modne, te stilove ulepšavanja. Proces prilagođavanja filtera nije bio jednostavan, budući da osvetljenje, senke, te drugi faktori utiču na ten fotografisanih modela. Pinterest je u rešavanju ovog problema koristio mašinsko učenje iz aplikacije ModiFace, koja već ima pozamašnu datoteku različitih lica, koja su prilagođena tako da mogu da se primenjuju u treniranju veštačke inteligencije.

PCPress.rs Image

Iz kompanije kažu da su ove promene samo početak transformacije pretraživanja na ovoj platformi, te se očekuje da će rezultati pretraživanja uskoro biti prilagođeni svakom korisniku, a kako bi se lakše i brže došlo do onoga što se traži.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: