Pinterest planira da kupi VSCO

Već neko vreme se postavlja pitanje šta bi to Pinterest mogao da učini kako bi napredovao na lestvici socijalnih platformi. Zainteresovani su nedavno dobili i odgovor, a izgleda da se radi o kupovini mobilne aplikacije za obradu fotografijaVSCO.

PCPress.rs Image

Ni jedna od strana nije direktno potvrdila akviziciju, pa se još uvek ne zna ni cena. Kako tvrde upućeni, pregovori su u toku, a radi se o stapanju koje bi moglo da donese zanimljive promene. Pinterest je još uvek mahom poznat po deljenju i organizovanju pinova, pa bi VSCO mogao da mu donese ozbiljne alate, a sa njima i nove mogućnosti. Zanimljivo je da je VSCO 2019. godine kupio kompaniju Rylo, koja se bavi proizvodnjom kamera, zahvaljujući čemu su na aplikaciju pored fotografija stigli i video sadržaji.

PCPress.rs Image

Pinterest ima preko 450 miliona korisnika koji su aktivni svakog meseca, a novi alati koji bi omogućili više od organizovanja i lajkovanja pinova bi tu cifru mogli da uvećaju. VSCO te alatke ima, pa ostaje da se vidi hoće li doći do kupovine koja bi mogla da promeni pravila igre.

Pročitajte i:  Optički izum odražava ljudsko oko 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: