Piščević: Menadžeri IT giganata u Beogradu

Premijeri zemalja jugoistočne Evrope i predstavnici najuspešnijih svetskih kompanija, poput Googlea, PayPala, Amazona i drugih, okupiće se u martu u Beogradu na Investicionoj konferenciji, koju organizuje Američka privredna komora (AmCham), prenosi Tanjug.

Photo: Sebastiaan ter Burg/Flickr
Photo: Sebastiaan ter Burg/Flickr

Izvršna direktorka AmChama Maja Piščević ističe da ovom regionalnom inicijativom AmCham želi da “pokrije” jugoistočnu Evropu, što je tržište od oko 60 miliona stanovnika, a skup se održava pod nazivom “Nova jugoistočna Evropa”.

“Sa sigurnošću mogu da potvrdim dolazak visokih predstavnika Amazona, Googlea i PayPala, i još nekoliko kompanija, kojima želimo da predstavimo Srbiju, ali i čitav region, kao zanimljivu i atraktivnu destinaciju za njihove buduće ekspanzije“, navela je izvršna direktorka AmChama.

Ona je navela da će jedan od panela biti posvećen obrazovanju i koordinaciji obrazovnih programa između različitih država u regionu, kako bismo svi zajednički i u tom smislu adresirali potrebe investitora.

Piščević je poručila da je u regionu, gde Srbiju doživljava kao lidera, sazrelo vreme da se strateški razmišlja o privlačenju velikih investitora za celu tu teritoriju.

„Naravno da svi želimo da u našu zemlju dolazi najviše investitora, ali moramo biti realni. Kad govorimo o ‘velikim igračima’, oni će uvek imati interesovanje da vide kako mogu neku ekspanziju da naprave u regionu. I zato je jako važno što je sazrela svest i među političkom elitom da povezivanje na ekonomskom planu zaista može biti dobar impuls za sve zemlje koje u tome učestvuju”, ocenila je Piščević.

Konferenciju su od početka podržali German Marshall fund, Privredna komora Srbije, Regionalni savet za saradnju, SIEPA.

AmCham u Srbiji, kako je navela, u organizaciji skupa sarađuje sa ostalim Američkim privrednim komorama u regionu, a registracija učesnika je uveliko u toku.
„Nadam se da ćemo napraviti dobro energetsko jezgro, iz kojeg će proizaći dobri projekti. Ovo je samo prvi korak. Konferencija je zapravo najava onoga na čemu počinjemo ozbiljno da radimo“, rekla je Piščević.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,