BIZIT plus

PixelJunk Raiders: Igra inspirisama Moebiusom

PixelJunk Raiders je nova igra developera Q-Games, a u pitanju su sjajni prizori koji podsećaju na naučno-fantastične igre iz sedamdesetih godina prošlog veka. Doživljaj upotpunjuju pejzaži koji će malo koga ostaviti ravnodušnim, te neobična čudovišta čiji je zadatak da igračima zagorčavaju život.

PCPress.rs Image

Ova PixelJunk epizoda je kreirana ekskluzivno za platformu Google Stadia, što joj mnogi zameraju, budući da igre koje izađu na više kanala obično imaju veći uspeh. U pitanju je još jedan nastavak iz popularnog serijala, a Raiders se igra u trećem licu i pripada roguelike podžanru RPG igara, koji se zasniva na TRPG igrama kao što je Dungeons & Dragons. Raiders neodoljiva podseća na ono što je radio Moebius, što je samo po sebi dovoljno za neverovatan vizuelni doživljaj.

Kao što je već spomenuto, igra je pravljena specijalno za platformu Stadia, iako nije baš povoljan trenutak za to, budući da se već neko vreme sumnja u budućnost Google gejming projekta. Zbog toga se igrači nadaju i verziji koja bi mogla da se igra na računarima, a kako se igra ne bi izgubila u nedrima platforme koja polako propada.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

PCPress.rs Image

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari: