Plaćanje računa za struju SMS-om

Prezentacija nove usluge za korisnike mts i EDB Telekom Srbija stalno proširuje inovativnu uslugu mobilnog plaćanja, tako da je u saradnji sa Elektrodistribucijom Beograd mt:s korisnicima omogućio da plaćaju račune za struju ovog preduzeća veoma jednostavno i lako, slanjem SMS poruke.

U okviru usluge m-Payment, mt:s je pokrenuo servis koji korisnicima dovodi šalter za plaćanje  na mesto na kom se u tom trenutku nalaze. Da bi na ovaj način platili mesečni račun za struju (EDB), neophodno je da se mt:s korisnici, koji poseduju Dina platnu karticu, u svojoj banci prethodno registruju za uslugu mobilnih plaćanja.

Kako smo korisnicima obećali prilikom prezentacije m-Payment usluge prošle jeseni u Nišu, uslugu širimo i na druge gradove i preduzeća. Tako će od sada u korisni Elektrodistribucije Beograd imati mogućnost da na veoma jednostavan način, bez čekanja u redu i sa bilo kog mesta plate svoje račune.”, izjavio je Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija.

Mobilno plaćanje računa Elektrodistribucije Beograd započinje slanjem SMS tekstualne poruke u predviđenom formatu na broj 8008. Nakon toga, praćenjem uputstava koja stižu u tekstualnim porukama, korisnik će brzo i lako platiti račun. Potvrda da je račun plaćen stići će takođe u vidu SMS-a koji je potrebno sačuvati. Slanje ove SMS poruke naplaćuje se 5,9 dinara sa uračunatim PDV-om.

Ova usluga je rezultat rada i saradnje naših inženjera i inženjera Telekoma Srbija. Prva smo elektrodistribucija u Srbiji koja je uvela ovu uslugu i nadam se da će i ostala ovakva preduzeća slediti ovaj primer.”, rekao je Stevan Milićević, generalni direktor Elektrodistribucije Beograd.

Nova usluga mobilnog plaćanja računa Elektrodistribucije Beograd aktivira se registrovanjem u banci u kojoj je korisnik otvorio DinaCard platnu karticu gde će, nakon popunjavanja formulara, dobiti mPIN. Četvorocifreni mPIN, poznat samo korinsiku, služi za potvrdu svake transakcije i povezan je sa telefonom korisnika čime se garantuje potpuna bezbednost transakcije.

Pored ove nove pogodnosti, mt:s korisnici putem mobilnog telefona i usluge mPayment već  mogu da dopune svoj prepaid kredit, plate postpaid i fiksni telefonski račun kao i račune Objedinjene naplate Niš zaduženjem Visa, Master, DinaCard i Diners platne kartice i tekućeg računa kod pojedinih banaka.

Telekom Srbija prvi je na domaćem tržištu, septembra 2004. godine, ponudio uslugu mPayment koju danas koristi više od pola miliona korisnika i ostvari tako preko milion transakcija godišnje.

Izvor: Telekom

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,