BIZIT plus

Plague Inc: Novi mod za zaustavljanje pandemije

Ljubitelji apokaliptičnih scenarija sigurno poznaju igru Plague Inc, koja nudi mogućnost virtuelnog širenja bolesti, a kako bi igrač na taj način mogao da osvoji svet. U normalnim uslovima o igri se nije mnogo govorilo, ali je sa pojavom koronavirusa zabranjena u Kini.

PCPress.rs Image

Zaustavljanje zaraze umesto širenja kao novi cilj

I dok su igrači ranije dobijali samo ulogu bolesti, te im je cilj bio da izbrišu čovečanstvo, kreatori su sada najavili i mod u kojem igrač može da zaustavi širenje izabrane bolesti. Kompanija Ndemic Creations je pored toga fondu za borbu protiv pandemije donirala 250 hiljada dolara, i tako onima koji su igru ranije zabranili pokazala da je ipak za očuvanje civilizacije, te da je virtuelna pandemija ipak samo igra. Kreatori ističu da pre osam godina, kada je igra lansirana, nisu ni sanjali da bi jednog dana mogla da postane slika nekog realnog scenarija, te igračima posluži i za to da lakše prebrode neku pravu pandemiju.

PCPress.rs Image

Novi mod nastao je kroz diskusiju sa stručnjacima Svetske zdravstvene organizacije, i igračima daje mogućnost da kontrolišu širenje izabrane epidemije, te da vežbaju socijalno distanciranje koje se danas preporučuje. Novi update će biti besplatan za sve korisnike, a još uvek nije poznato kada bi do njih mogao da stigne, budući da, kako kažu iz kompanije, svi developeri rade od kuće.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja ove dve video igre

Izvor: The Verge

Facebook komentari: