ePlaneta

Platforma “Bezbedni klinci” za digitalne roditelje

Danas je u Beogradu zvanično predstavljena edukativna platforma Bezbedni klinci, kao novi izvor kvalitetnog sadržaja na temu bezbedne upotrebe interneta za decu i neophodnog roditeljskog digitalnog obrazovanja. U vremenu brojnih internet mogućnosti, ali i opasnosti, ova platforma, kao projekat društveno odgovornog poslovanja kompanije Vip mobile, ima za cilj da pruži podršku roditeljima u sve intenzivnijem procesu digitalizacije. Koliko je velika uloga digitalno pismenih roditelja u bezbednom odrastanju dece na mreži, prepoznala je i voditeljka Nataša Miljković koja ima funkciju ambasadora platforme.

PCPress.rs Image

Kreiranjem platforme “Bezbedni klinci” pokazujemo da smo kompanija koja na prvom mestu brine o porodici i porodičnim vrednostima. Želimo da roditeljima pružimo adekvatnu edukaciju i podršku u odrastanju njihove dece u digitalnom svetu, gde deca trebaju biti bezbedna. Pored toga, nudimo savete i informacije o alatima i uređajima koji im u tome mogu pomoći“, ističe Dejan Turk, generalni direktor Vip mobile Srbija i A1 Slovenija.

Danas, kada tinejdžeri provode u proseku gotovo devet sati ispred ekrana i svaki četvrti kaže da njihovi roditelji znaju „malo“ ili „ne znaju ništa“ o tome šta rade dok su online, bezbednost dece na internetu postavlja se kao prioritetna tema. Važnost je prepoznalo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je zvanično podržalo ovaj projekat, pa su u izradi sadržaja platforme učestvovali stručnjaci Pedagoškog društva Srbije koji su dali važne savete na temu bezbednosti dece na internetu.

Pročitajte i:  PC Press video: Deca su taoci obrazovnog sistema | Aleksandra Cvjetić, Zelena učionica

Internet je danas neizostavan i prožima sve sfere naših života. Deca i mladi koriste sve njegove prednosti, ali ne sagledavaju nedostatke i potencijalne opasnosti. Stoga, jedan od glavnih ciljeva ministarstva je odgovarajuća obuka, kako učenika i nastavnika, tako i roditelja, koji su najvažniji faktor za ostvarivanje našeg zajedničkog cilja, a to je bezbednost dece na internetu“, istakla je Biljana Lajović, specijalista školske psihologije iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Roditeljsko razumevanje digitalnog sveta biće upotpunjeno na platformi različitim listama popularnih igara, edukativnih aplikacija i kanala na kojima njihova deca mogu kvalitetno da provode svoje vreme.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,