PlayStation od sada podržava passkey logovanje

Više ne morate da unosite lozinku svaki put kada se prijavite na svoj PlayStation nalog. Sony Interactive Entertainment je pokrenuo podršku za passkey za PlayStation naloge, što znači da se jednostavno možete prijaviti preko svog mobilnog uređaja ili računara i koristiti njegov metod otključavanja ekrana da biste se prijavili.

PlayStation 5 Assist

Smanjenje ranjivosti naloga

Ako koristite PIN, otisak prsta ili lice za otključavanje vaš telefon, na primer, tako ćete takođe moći da uđete na svoj PlayStation nalog. Na desktopu smo lako mogli da povežemo naš nalog sa 1Password-om i koristimo njegovu mogućnost lozinke. Na svojoj zvaničnoj stranici za ažuriranje, kompanija se dotiče prednosti korišćenja passkey-a, kao što je smanjenje ranjivosti naloga. Passkey se ne mogu ponovo koristiti ili predati, bilo da su to nehotice ili namerno, što ih čini otpornim na phishing i kršenje podataka.

Da biste podesili passkey, jednostavno morate da odete na Bezbednost pod Upravljanje nalogom. Tamo možete aktivirati opciju i kreirati passkey prateći uputstva na ekranu. Kompanija upozorava da bi neki hardverski bezbednosni ključevi mogli da izazovu probleme i da bi možda bilo bolje koristiti sinhronizovane passkey na mobilnim uređajima. Nakon podešavanja opcije, od vas će biti zatraženo da koristite svoj passkey kad god treba da se prijavite na PlayStation 5 ili PlayStation 4 konzolu. Međutim, možete deaktivirati opciju u bilo kom trenutku, ako želite da se vratite na prijavljivanje pomoću lozinke.

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *