BIZIT plus

PlayStation uvodi prijavu putem sigurnosnog ključa

Sada možete da se prijavite putem pametnog telefona ili računara umesto korišćenja lozinke.

PCPress.rs Image

Smanjenje ranjivosti naloga

Više ne morate da kucate lozinku svaki put kada se prijavljujete na svoj PlayStation nalog. Sony je lansirao podršku za sigurnosne ključeve za PlayStation naloge. To znači da možete jednostavno da se prijavite putem svog mobilnog uređaja ili računara i koristite njegovu metodu otključavanja ekrana za prijavljivanje.

Ako koristite PIN, otisak prsta ili lice za otključavanje telefona, to je takođe način na koji možete da pristupite svom PlayStation nalogu.

Na svojoj zvaničnoj stranici za ažuriranje, kompanija ističe prednosti korišćenja sigurnosnih ključeva. Jedan od glavih razloga je smanjenje ranjivosti naloga. Sigurnosni ključevi ne mogu biti ponovo korišćeni ili deljeni, bilo slučajno ili namerno. To ih čini otpornim na pokušaje sajber napada i mogu se koristiti da zaštite korisnike od moguće povrede podataka.

Da biste postavili sigurnosni ključ, jednostavno idite na Security u okviru Account Management-a. Tu možete da aktivirate opciju i kreirate sigurnosni ključ prateći uputstva na ekranu. Kompanija upozorava da neki hardverski sigurnosni ključevi mogu izazvati probleme i da bi možda bilo bolje koristiti sinhronizovane sigurnosne ključeve na mobilnim uređajima umesto toga.

Pročitajte i:  Sledeći DLC Final Fantasy XVI uskoro 

Kompanija takođe upozorava na upotrebu PIN kodova kao sigurnosnih ključeva na Android-u i umesto toga preporučuju iCloud Keychain, Google Password Manager, 1Password i Dashlane kao alternative pružaocima sigurnosnih ključeva. Nakon podešavanja opcije, možete koristiti sigurnosni ključ svaki put kada se prijavite na PlayStation 5 ili PlayStation 4. Opciju možete deaktivirati u bilo kom trenutku ako želite da se vratite na prijavljivanje sa lozinkom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *