BIZIT plus

PlayStore osvežio izgled aplikacije na Android TV

Pre oko godinu dana, Google je počeo da menja elemente u svom Play Store-u na Android TV-u, s fokusim na konstantno istraživanje, veće “thumbnails”, interaktivne pozadine i sveukupno moderan dizajn. Sada, kada je novi Chromecast lansiran sa posve novim Google TV UI, Play Store počinje da izgleda pomalo zastarelo. PCPress.rs Image

Kako bi ga održao svežim, Google izbacuje novi “toolbar”, nove ikone i izmenjen ekran.  Update dolazi i na Shield TV i Chromecast-u sa Google TV-om, kao nadogradnja na verziju v22.9.09 Play Store-a (APK Mirror), a samo izdanje izgleda da se ne razlikuje po regionu ili zemljama, tako da bi u nekom trenutku svi trebali da ga dobiju.

PCPress.rs Image

Iako su promene naizgled minorne, osećaj je da su zapravo bitne, zato što utiču na izgled glavnog menija ali i način na koji se krećete kroz Play Store. Prethodne verzije Apps, Games,My Apps tabs, su sada pojednostavljene u manje ikone. Meni podešavanja koji je bio sa strane sada je na sredini, a menja ga Google account avatar.

Pročitajte i:  Android TV dodaje nove prečice na početnom ekranu

PCPress.rs Image

Podešavanja su sa podeljena u tri odeljka – jedan za upravljanje aplikacijama, drugi za menjanje naloga i treći za razne stvari. Interfejs deluje usklađenije sa Google TV izgledom podešavanja.

PCPress.rs Image

Na screenshot-ovima iznad, može se videti da su obe Play Store verzije skoro iste, iako im je malo drugačiji UI, a to je zato što je ovo prevashodno serversko unapređenje. Neki korisnici bi trebalo da po dobijanju update-a isključe i ponovo uključe uređaj, kako bi se promene videle. Drugi će ih videti odmah, u zavisnosti od uređaja kojim raspolažu.

Izvor: androidpolice.com

Facebook komentari: