BIZIT plus

Proglašen pobednik konkursa „Petar Damjanović“

Vladislav Kojić, student Mašinskog fakulteta iz Beograda, pobednik je javnog nagradnog konkursa za najbolje studentske radove u oblasti mašinstva koji već osmu godinu zaredom raspisuje kompanija OSA – Računarski inženjering. Kojiću je nagradu obezbedio rad na temu „Modularni alat – injekciono brizganje“, koji je od strane stručnog žirija procenjen kao najinovativniji i najperspektivniji industrijski projekat.

foto 1

 

Drugoplasirani i trećeplasirani su Boris Brkić i Nikola Andrijašević, studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada, sa radovima „Pumpa visokog pritiska“ i „ Rotaciona kosačica 12 diskova“. Svečani događaj na kojem su proglašeni pobednici održan je na Fakultetu tehničkih nauka i tom prilikom su trojici finalista uručene plakete i nagrade u iznosu od 1.000 evra za pobednika, i 500 evra tj. 300 evra, za drugo i treće mesto.

Tom prilikom najavljeno je potpisivanje ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji između kompanije OSA i FTN-a, čijom će realizacijom, u prostoru Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo, biti formirana učionica za rad sa Autodesk programima namenjenim projektovanju u mašinskoj industriji.

Pravo učešća na konkursu imali su svi studenti visokih škola i fakulteta u Srbiji koji su od 1. jula do 31. Direktor i vlasnik kompanije Željko Tomić prilikom proglašenja pobednika je rekao da je cilj tradicionalne nagrade promocija talentovanih studenata i novih tehnologija. Konkurs i nagrada „Petar Damjanović” nose ime po jedom od osnivača kompanije “OSA Računarski inženjering” koji je doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu. Osim toga, on je aktivno učestvovao u profilisanju IT tržišta, radio na razvoju zakonskih rešenja vezanih za zaštitu autorskih prava u domenu softvera i doprinosio uvođenju novih tehnologija, prevashodno na tehničkoj primeni računara.

 

Facebook komentari: