Računari i Galaksija

Počelo izvođenje predstave “Deca na internetu”

deca na intU sklopu projekta za edukaciju mladih o potencijalnim opasnostima interneta, glumci iz Studija Centar su osmislili predstavu “Deca na internetu”.

Predstavu čine četiri različite priče, od kojih svaka obrađuje jedan od načina zloupotrebe dece na internetu. Kroz teme pedofilije i lažnih profila, zavisnosti od interneta, prevara zarad finansijskih koristi i trgovine dece putem interneta, učesnici predstave su uz autorski tim Studio Centra osmislili priče, kreirali likove i nihove tragične sudbine.

Kroz čitav komad jasno se kritikuje i odnos roditelja, koji u velikom broju slučajeva nisu zainteresovani za sadržaje koja deca posećuju na internetu, kao i za osobe sa kojima deca uspostavljaju komunikaciju u virtuelnom svetu.

"Deca na internetu" – naslov je autorskog projekta Studio Centra, koji se bavi zloupotrebom dece na internetu, a na kojem je godinu dana radio tim Studio Centra sa velikim brojem svojih polaznika. Pozorišna predstava, proistekla iz istraživačkog i edukativnog procesa, namenjena je tinejdžerskoj populaciji, ali i roditeljima i nastavnicima, koji čine veoma bitan faktor u edukaciji i zaštiti dece.

Predstava "Deca na internetu" treba da ostavi snažan utisak, najpre na mlađu populaciju (tinejdžere), ali i na stariju populaciju (roditelje), jer je veoma važno da na vreme reaguju i preventivno zaštite svoju decu.
Predstavu možete pogledati sutra, 5. februara od 20 h, u Dečijem kulturnom centru Beograd.

IMG_4503 

Projekat koji je namenjen edukaciji i zaštiti dece i mladih ljudi na internetu delom je finasirala Telenor fondacija, a podržan je i od strane Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,