Počeo da se smanjuje broj pretplata za Xbox Game Pass

Game Pass, Microsoft-ova pretplatnička usluga za igre, ima 34 miliona pretplatnika od februara 2024. Microsoft je otkrio broj u postu na blogu gde je podelio svoj plan o budućnosti Xbox poslovanja.

PCPress.rs Image

Kakva je budućnost Xbox poslovanja?

Najnoviji broj otkriva da je rast Game Pass-a drastično usporen. Microsoft-u je trebalo tri godine od lansiranja Game Pass-a 2017. da bi dostigao 10 miliona pretplatnika u aprilu 2020. U narednih pet meseci, kompanija je dodala pet miliona pretplatnika i dostigla 18 miliona pretplatnika do januara 2021, što je stopa rasta od skoro 90% godišnje. Godinu dana kasnije, kompanija je objavila da Game Pass ima 25 miliona pretplatnika.

Tokom poslednje dve godine, Game Pass je dodao devet miliona pretplatnika, što bi bilo prosečno godišnje povećanje od samo 18%. Microsoft je dao upozorenje na ovu statistiku. Kompanija je prošle godine rebrendirala svoju Xbox Live Gold uslugu u Game Pass Core, i uključuje i Core i Ultimate pretplatnike u svojih 34 miliona, što sugeriše njen ukupan broj pretplatnika još manje porastao.

Pročitajte i:  Microsoft smanjuje broj zaposlenih u Xbox-u i Activision Blizzard-u

Game Pass omogućava igračima da plaćaju mesečnu naknadu Microsoft-u za neograničen pristup biblioteci igara u razvoju koje mogu da igraju na svojim konzolama ili računarima. U saopštenju, čelnici brenda su otkrili planove da Xbox igre donesu na više platformi, uključujući PlayStation 5 i Nintendo Switch, od kojih obe imaju daleko više korisnika od Xbox-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *