BIZIT plus

Počinje Comtrade-ova letnja škola programiranja EdIT 2012

EDIT logo 2012 ComTrade-ova letnja škola programiranja EdIT (Education for Innovative Thinkers) je započela ciklus edukativnih događaja za 2012! Kao naš prepoznatljiv brend, EdIT i ove godine talentovanim studentima pruža priliku da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama koje se koriste za razvoj softverskih rešenja.

Celo leto će biti u znaku EdIT škole programiranja, koja već tradicionalno startuje prvog radnog dana u julu mesecu. EdIT je u ponedeljak 02. 07. 2012. otvorio svoja vrata za polaznike u Kragujevcu, kojima će se ubrzo pridružiti i studenti iz Banja Luke (od 09. 07.), nedelju dana kasnije polaznici u Beogradu (od 16. 07.), a u avgustu i EdIT-ovci iz Ljubljane, Maribora i Sarajeva. Za školu u Kragujevcu pristiglo je čak 55 prijava, a nakon 28 intervjua odabrano je 12 najimpresivnijih učesnika koji će u narednih nedelju dana raditi na realizaciji softverske aplikacije primenjujući popularne tehnološke platforme.

U okviru redovnih aktivnosti škole, polaznici će raditi na projektu Pokreni Keno igru na Facebook-ui pokušati da primenom HTML5 tehnologije realizuju poznatu kazino igru i omoguće njeno pokretanje u kontekstu najpopularnije društvene mreže na svetu. Zadatak će obuhvatati razvoj osnovnih funkcionalnosti Keno igre, osmišljavanje njenog grafičkog korisničkog interfejsa i njenu integraciju u online okruženje. Na ovom zadatku, mladi talenti imaće pomoć i podršku iskusnih instruktora i mentora, a u toku EdIT-a takođe će biti obrađeni i neki od standardnih aspekata razvoja softverskih rešenja kao i osnove rukovođenja IT projektima.

Pročitajte i:  Meta se zatvara u Turskoj

Poslednjeg radnog dana EdIT-a očekuje nas prezentacija završenih projekata, svečana dodela diploma, kao i proglašenje najboljih pojedinaca i najboljeg tima.

Izvor: Comtrade

Facebook komentari: