BIZIT plus

Počinje prvi RAF Challenge

PCPress.rs ImageRačunarski fakultet Univerziteta Union u maju 2009. godine po prvi put organizuje takmičenje RAF Challenge 2009. Poput takmičenja Programer Junior koje za đake osnovnih škola organizuje Računarska gimnazija, čiji je osnivač takođe firma CET, odlučeno je da se slično takmičenje organizuje i za učenike srednjih škola širom Srbije.

RAF Challenge 2009 je informatičko takmičenje sa zadatim temema a od srednjoškolaca se očekuje da naprave program, aplikaciju ili prezentaciju. Cilj je da se deca na što bolji način motivišu da analiziraju i prezentuju informacije korišćenjem raznih programskih jezika. Prijava radova za prvi RAF Challenge traje do 15. aprila 2009. godine.

Od učesnike sa očekuje da izaberu jednu od ponuđenih tema: Univerzijada, Nikola Tesla, Istorija računarstva, Savremene bežične komunikacije i Ekskurzija za pamćenje i naprave prezentaciju ili aplikaciju. Radovi se mogu dostaviti u obliku programa koji se izvršava na računaru ili kao fajl napravljen u nekoj od aplikacija kao što su PowerPoint, Flash, Photoshop i drugi.

Finaliste će odabrati komisija koja, a oni će svoje radove predstaviti 16. maja. Tada će biti izabrana 3 najbolja rada i uručene vredne nagrade: laptop, mobilne telefone, stručnu literaturu, kurseve… Na izbor najboljih radova uticaće i glasovi publike koja će u periodu od 15. aprila do 1. maja imati priliku da glasa za svoje favorite. Detaljnije informacije o uslovima učešća i načinu prijavljivanja, potražite na sajtu Računarskog fakulteta.

Facebook komentari: