BIZIT plus

Potpisan protokol između Pošte Srbije i Poreske uprave

PCPress.rs ImageGeneralni direktor Javnog preduzeća PTT saobraćaja “Srbija” Goran Ćirić i direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije Dragutin Radosavljević danas su potpisali protokol o međusobnoj saradnji. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i pomoćnik ministra za telekomunikacije i informaciono društvo mr Nebojša Vasiljević.

Poreska uprava i Pošta Srbije, kao dva ravnopravna partnera u uvođenju novih informatičkih rešenja i tehnologija, na ovaj način su unapredili svoju saradnju naročito u pogledu implementacije i korišćenja kvalifikovanih elektronskih sertifikata Sertifikacionog tela PTT-a.

Nakon potpisivanja protokola o saradnji, Pošta Srbije je postala prvi veliki poreski obveznik u Republici koji je poresku prijavu dostavio elektronskim putem i korišćenjem kvalifikovanih elektronskih sertifikata. Tako je Poreska uprava postala je prva državna institucija koja je unutar informacionog sistema omogućila autentifikaciju korisnika pomoću kvalifikovanih elektronskih sertifikata.

Ovim je potvrđeno i da je Pošta Srbije, nakon što je postala prvo kvalifikovano sertifikaciono telo za izdavanje elektronskih sertifikata u decembru prošle godine i pošto je potpisala ugovor za Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo za izgradnju optičke infrastrukture za potrebe državnih organa, definitivno promovisana u nosioca razvoja projekata e-uprave u Srbiji.

Tematski vezane vesti:
PKS: Počela primena elektronskog potpisa – 2. februar 2009.
Možete se potpisati elektronskim putem – 20. decembar 2008.

Facebook komentari: