BIZIT plus

Podkasti stižu na YouTube Music platformu

YouTube Music sada uključuje mnogo podcasta, od kojih neki prikupljaju stotine hiljada ili čak milione pregleda po epizodi. Audio servis još nije ušao u teritoriju podkasta, ali to će se uskoro promeniti.

youtube music

YouTube Music utiče i na konkurentske platforme

Platforma će uskoro početi da donosi i audio i video podkaste za korisnike u SAD-u, čineći podkaste vidljivijim i pristupačnijim. Alati za pravljenje podkasta dolaze u YouTube studio, a kasnije ove godine, kreatori će moći da dodaju audio podkaste na YouTube preko RSS fidova. Slušanje podkasta u pozadini biće dostupno besplatno. Međutim, biće oglasa osim ako se ne pretplatite na YouTube Music. Takođe se čini da će korisnici moći da prelaze između video i audio verzija epizoda podkasta.

Bar za sada, čini se da YouTube ne planira da prati Spotify i Amazon tako što će imati ekskluzivne i/ili originalne podkaste. Ostaje da se vidi da li YouTube Music može da utiče na Spotify i Apple-ov udeo na tržištu, ali kombinovanjem audio i video podkasta i iskorištavanjem ogromnog dometa YouTube-a, svakako može da privuče pažnju slušalaca.

Pročitajte i:  Google Podcasts uskoro prestaje sa radom, korisnici pozvani da pređu na YouTube Music

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: