BIZIT plus

Tencent pregovara sa Metom o prodaji Quest VR slušalica u Kini

Prema izveštajima, Tencent pregovara sa kompanijom Meta o distribuciji Meta Quest slušalica za VR u Kini.

PCPress.rs Image

Zajednički metaverzalni koncept

Pregovori između Tencenta i Mete počeli su prošle godine i nastavljeni su poslednjih meseci, naveo je jedan od izvora. Izvor je takođe dodao da su razgovori još u ranoj fazi i detalji tek treba da budu dogovoreni.

Tencent, najveći svetski izdavač video igrica, imao je ambiciozne planove za izgradnju softvera i hardvera virtuelne realnosti u XR jedinici „proširene realnosti“ koju je lansirao u junu prošle godine. Planovi kompanije su porasli usred sve većeg globalnog interesovanja za metaverzalni koncept virtuelnog sveta.

Međutim, prošle nedelje kompanije je odlučila da prestane sa razvojem sopstvenog XR hardvera. Kompanija je odustala od planova delimično zbog problema sa profitabilnošću a zatim je navela da će većina zaposlenih u jedinici pronaći druge mogućnosti.

Tencent je naveo da će prilagoditi neke poslovne timove pošto su se planovi za razvoj hardvera promenili.

Jedan od najvećih rivala Tencent-a u kineskom prostoru virtuelne realnosti je kompanija ByteDance, koja poseduje proizvođača slušalica Pico.

Pročitajte i:  Google, Apple, Meta i druge velike tehnološke kompanije pridružuju se američkom savezu radi unapređenja AI

Tencent je uglavnom poznat po softveru koji uključuje paket igara i aplikacija za društvene mreže. Kompanije prodaje Nintendo Switch konzolu u Kini kroz partnerstvo sa japanskom firmom za igre na sreću osnovanom pre četiri godine.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: