Pokreće se plaćena verifikacija za Facebook i Instagram u Velikoj Britaniji

Facebook-ova matična kompanija Meta počela je sa uvođenjem plaćene usluge verifikacije u Velikoj Britaniji. Slično Twitter Blue-u, usluga korisnicima Facebook-a i Instagram-a daje plavu oznaku od 9,99 funti mesečno.

PCPress.rs Image

Verifikacija dostupna samo za punoletne korisnike

Pretplatnici moraju da imaju najmanje 18 godina i da dostave državnu ličnu kartu da bi se kvalifikovali.
Ova funkcija je već dostupna u SAD-u, Australiji i Novom Zelandu. Ljudi koji su registrovali interesovanje za Meta Verified dobiće obaveštenje kada im to postane dostupno. U narednim nedeljama će biti dostupan i drugima u Velikoj Britaniji.

Oni koje je Meta odobrila dobiće verifikovanu značku, za koju kompanija kaže da će im pružiti veću zaštitu od lažnog predstavljanja, delom zato što će nadgledati njihove naloge da bi proverila da li postoje lažni. Ovaj potez dolazi nakon što je Musk implementirao premium pretplatu na Twitter Blue u novembru 2022.

I Facebook i Instagram već imaju sistem za verifikaciju značajnih ličnosti, a Meta ne planira da to u skorije vreme ukine. Prema stranicama podrške za platforme, kao i prema pretplati na Meta Verified, korisnici i dalje mogu da se prijave za verifikovanu značku ako su „javna ličnost, slavna ličnost ili brend i ispunjavaju uslove naloga i kvalifikovanosti“. Odluka o dodavanju plaćenog sistema verifikacije predstavlja promenu pravca za Facebook i Instagram, koji su ranije bili slobodni za korišćenje u svim okolnostima otkako su postali poznati.

Pročitajte i:  Meta donosi nove postavke na Instagram i Threads servisima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,