Pokrenut je Google pilot program za zaštitu emailova političke sadržine od završavanja u spamu

Korisnici Gmail-a bi mogli da počnu da vide više emailova za prikupljanje sredstava za kampanju u svojim sandučićima u narednih nekoliko dana.

PCPress.rs Image

Novi pilot program za korisnike Gmail-a

Najavljen u junu, program omogućava kandidatima, odborima političkih stranaka i vodećim političkim akcionim odborima da se prijave za izuzeće iz spam foldera. Ovaj potez je „delimično rezultat toga što je Google pokleknuo pod pritiskom konzervativaca koji su tvrdili da je kompanija češće od drugih označavala republikanske mejlove kao neželjenu poštu“. Američka savezna izborna komisija odobrila je Google program u avgustu. „Google se našao na udaru kritike da njegovi algoritmi nepravedno ciljaju konzervativni sadržaj na svim njegovim uslugama i da njegova Gmail usluga filtrira više republikanskih mejlova za prikupljanje sredstava i kampanje u neželjenu poštu“, navodi se u izveštaju.

„Očekujemo da započnemo pilot sa malim brojem kampanja obe strane i testiraćemo da li ove promene poboljšavaju korisničko iskustvo i pružaju veću sigurnost pošiljaocima tokom ovog izbornog perioda“, rekao je portparol Googlea. „Nastavićemo da slušamo i odgovaramo na povratne informacije kako pilot bude napredovao“, dodao je portparol. Google će sada dozvoliti kandidatima i odborima političkih partija da se prijave za program koji bi njihove poruke izuzeo iz Gmail-ovih sistema za otkrivanje neželjene pošte. Kampanje bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa kritikovane su zbog korišćenja taktike neželjenog sadržaja u svojim imejlovima za prikupljanje sredstava.

Pročitajte i:  Google će početi sa prikazivanjem AI-generisanih rezultata pretrage javno

Izvor: Digit.in

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,