Data centri 2024

Polestar otpušta 15% radnika

Švedska kompanija za električne automobile Polestar smanjuje svoju radnu snagu za 15% na globalnom nivou. Očekuje se da će oko 450 zaposlenih biti otpušteno zbog izazovnih tržišnih uslova.

PCPress.rs Image

Upozorenje o otkazima bilo još prošle godine

Kompanija je, međutim, upozorila da će smanjiti broj zaposlenih još u maju 2023., što je bilo otprilike u isto vreme kada je objavila da su njeni proizvodni ciljevi razočaravajuće manji za 10.000 do 20.000 automobila u odnosu na prvobitni cilj.

Uprkos kašnjenjima u isporukama prošle godine, linija Polestar 2 za 2024. dolazi u snazi sa nizom novih nadogradnji, uključujući dužu kilometražu i brže punjenje. Međutim, kompanija se suočava sa problemom da bi kupce mogla odbiti cena od skoro 50.000 dolara kada mogu nabaviti novije modele koje proizvode rivali poput Tesle za više od 10.000 dolara manje.

Ukidanje radnih mesta u sektoru električnih vozila postalo je uobičajeno, sa rivalima kao što je najava Lucid Motorsa da će umanjiti 18% svoje radne snage prošle godine, a Rivian 6%. Ovi trendovi mogu biti posledica činjenice da su problemi u lancu snabdevanja veliki problem u industriji električnih vozila, zajedno sa oklevanjem kupaca da investiraju u električne automobile.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: