Porsche dizajnira svemirski brod za sledeći Star Wars film

Jedan od svemirskih brodova u narednom Star Wars filmu, „The Rise of Skywalker“ imaće pravi trkački pedigre. Naime, Lucasfilms je angažovao Porsche da dizajnira svemirski brod koji će se pojaviti u filmu.

PCPress.rs Image

Dizajniranje svemirskog broda je potpuno nov izazov za Porsche. Međutim, iako sportski automobil i svemirski brod pripadaju potpuno različitim kategorijama, suštinski oni dele istu filozofiju dizajna. Uostalom, Majkl Mauer, Porsche-ov potpredsednik za dizajn, naveo je da je saradnja sa Star Wars timom inspiriše i fascinira i da je siguran da je ta saradnja donela samo dobro za obe kompanije. To znači da će možda i novi Porsche-ov automobil imati hyperdrive sa pogonom na sva četiri točka…

Šalu na stranu, rad na filmu doneo je novo sveže iskustvo Porsche-ovim dizajnerima, koje će svakako blagotvorno delovati na njihovu kreativnost u budućnosti. Kakav će dizajn biti za sada se dobro krije, a to ćemo moći da vidimo od 20. decembra, za kada je zakazana premijera „The Rise of Skywalker“ filma.

Pročitajte i:  Značajno unapređenje za Porsche Taycan 

Ovo je prvi put da je neki proizvođač automobila angažovan u okviru Star Wars franšize, ali ako se pokaže uspešnim, možda će biti začetnik novog trenda.

Izvor: Digital Trends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,