Porsche je predstavio drugačije električne bicikle uz novi Taycan Cross Turismo. Proizvođač luksuznih automobila izbacio je na tržište dva modela električnih bicikala inspirisanih Taycan-om, koji imaju ram od ugljeničnih vlakana i Magura kočnice. Takođe su opremljeni komponentama proizvedenim od strane Japanskog biciklističkog giganta, Šimano, uključujući i motore i sistem za menjanje brzina.

PCPress.rs Image

Još jedan od modela Porsche eBike-ova je model Sport, koji je dizajniran za ulice. Može da ide brzinom do 24 Km/h i ima kvalitentno oslanjanje tako da na asfaltu ili nekom drugom terenu može da priušti balansiranu vožnju. Porsche eBike Cross je namenjen grubljem terenu, sa hidraulički podesivim sedištem, za brze promene visine sedišta. Oba modela dolaze u tri veličine a biće dostupni kroz Porsche-ove distributere vrlo uskoro.

Ipak, malo je reći da nisu jeftini. Sport varijanta košta oko $10.700, dok je ebike Cross oko $8.500. To je i dalje neuporedivo manje od njihovih Taycan Cross Turismo i Taycan EV sedana, čija cena kreće od $91.000.