BIZIT plus

Porsche objavio da će do 2030. godine 80% njihovih automobila biti električno

Porsche je nedavno zabeležio skok prodaje za 4,4 milijarde evra i veliko interesovanje za svoje modele. Treću godinu zaredom, Porsche-ova linija Taycan-a sa čistim električnim vozilima uspela je da nadmaši legendarni 911, sa 41.296 prodatih modela.

Porsche objavio da će do 2030. godine 80% njihovih automobila biti električno

Porsche planira da investira u sopstvene premium stanice

Porsche je naveo da želi da 80% njegove prodaje bude potpuno električno do 2030. godine, uz dodatni plan da istovremeno bude carbon-neutral. Deo tog projekta će biti vođen novom verzijom 718 sa srednjim motorom, koji će biti pušten u potpuno električnom obliku tokom 2025. Porsche je takođe najavio da će investirati u premium stanice za punjenje i sopstvenu infrastrukturu za punjenje.

Kompanija ima iskustva u ovoj oblasti, nakon što je pokrenula visokoprofilnu stanicu za punjenje u Lajpcigu. Porsche planira lansiranje široke mreže sopstvenih EV stanica koje su eksplicitno dizajnirane da zadovolje isključivo njegove klijente. To je nešto na čemu je radio i Audi kada je pokazao koncept premium stanica za punjenje samo za soptvena vozila tokom prošle godine. Kompanija je dodala da želi da dobije nove baterijske ćelije visokih performansi od Cellforce-a koje bi trebalo da počnu da se isporučuju 2024. godine.

Pročitajte i:  Fleksibilnost i baterije za EV 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,