Poslastica za gejmere: Google konačno pokrenuo YouTube Gaming kanal

Ranije ovo godine, Google je objavio da će igrati veću ulogu na tržištu igarica. Tako je juče, 26. avgusta kompanija pokrenula sajt koji će predstaviti više od 25.000 stranica sa različitim igricama.Screenshot-1707

Ovaj samostalni YouTube Gaming sajt je većm živnuo na teritoriji SAD-a i Velike Britanije. YouTube-ov direktor sektora za igrice, Ryan Wyatt rekao je da je gaming industrija danas ogromna i da ulažu velike napore kako bi uradili stotine sati watch-timea mesečno sa milionima gledalaca. Takođe je izjavio da YouTube Gaming preti da postane realna pretnja za Twitch (koji Google nije uspeo da kupi). Njihov novi servis će takođe podržavati iOS i Android aplikacije.

PROČITAJ JOŠ: Kako zaraditi na Youtube-u?

Kako je sajt posvećen igrama, kucanje fraza u pretrazi neće izbacivati rezultate vezane za filmove ili muzičke spotove. Vajt je takođe izjavio da bi novi servis trebalo da učini live prenos jednostavnim. Takođe navodi da će istraživati i nove mogućnosti kako da obezbede igračima konzola i igračima koji koriste smartfone, da lakše hvataju live striming i capturing sadržaja.

Pročitajte i:  Google Pixel 8A u svim bojama  

Tokom prenosa uživo, zaljubljenici u igrice, moći će da četuju jedni sa drugima , dok kreatori mogu da prate komentare aplikacije.  Svaki gaming strim imaće kostjumizovan i lako deljiv URL, dok će prenos ići na 60 fps.

Izvor: fossbytes.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,