Kako zaraditi na YouTube-u? | PC Press

Kako zaraditi na YouTube-u?

Svi gledamo YouTube. Ali, da li ste znali da možete zaraditi postavljanjem klipova na ovom sajtu?YouTubeSamo tri stvari su vam potrebne za početak, YouTube nalog, AdSense nalog i devizni račun u banci. Na YouTube nalogu ćete postavljati vaše klipove, AdSense služi da postavlja reklame na vaš sadržaj i tu možete da pratite zaradu koju posle primite preko deviznog računa.Koraci potrebni za omogućavanje zarade:

 1. Napravite YouTube nalog tako što ćete otići na www.YouTube.com i kliknuti na „Prijavi me“, zatim na „Otvorite nalog“ i ispuniti formular.
 2. Kada napravite YouTube nalog, morate omogućiti monetizaciju i to tako što ćete na linku www.youtube.com/account_monetization kliknuti na „Omogući unovčavanje“.
 3. Morate napraviti AdSense nalog i povezati ga sa vašim YouTube nalogom. Na istom linku iz drugog koraka kliknite na „Kada će mi biti isplaćeno“, onda kliknite na „Povežite AdSense nalog“, ispunite formular, i kada završite u isto vreme ste napravili AdSense nalog i povezali ga sa Youtube nalogom.

Da biste bili isplaćeni, potrebno je da na AdSense nalogu imate 70 evra na kraju meseca, ukoliko ne dođete do te cifre, onda ono što jeste zaradili se prenosi u sledeći mesec, i tako sve dok ne dodjete do 70 evra. Kako uopšte funkcioniše zarada? Kada neka kompanije reši da se reklamira putem ove platforme, oni plate određeni broj reklama, a vi dobijate određeni procenat za svaki prikaz i klik na reklamu koja se prikaže na vašem klipu. YouTube uzima 20% vrednosti reklame, dok vi kao stvaralac sadržaja, kako vas YouTube zvanično naziva, dobijate 80%. Reklame se automatski prikazuju i vi nemate nikakvu kontrolu nad njima, jedino možete da birate koji će klipovi biti unovčeni, ali pametno je da svi budu unovčeni zato što time imate veći potencijal za zaradu.
 

Filmsku traku volimo, ali ne možemo da je odštampamo.YouTube- obožavamo, a od sad možemo da ih puštamo i iz časopisa….

Posted by PC Press on Tuesday, August 25, 2015

 
Sada dolazi onaj teži deo, a to je stvaranje sadržaja, potrebno je imati dobru ideju koja će biti zanimljiva i koja će privući što više ljudi. Što više gledalaca imate, to će i više reklama biti prikazano i samim tim vi imate veću zaradu.Izuzetno je bitno da koristite isključivo vaš sadrža.Ukoliko koristite u svojim klipovima nešto što nije vaše, poput pesme ili dela klipa, rizikujete da vaš nalog bude obrisan i da ne dobijete zaradu koju ste ostvarili do tog trenutka.

Na ovom linku možete saznati više kako da izbegnete to www.youtube.com/copyright_school. Na vama je sada da pravite kvalitetan i originalan sadržaj, i da što redovnije postavljate nove klipove kako biste stekli publiku koja će vas redovno pratiti i time ostvariti veću zaradu.

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.

Komentari

 1. Jovcic Miljko
  6. November 2014. u 16:05

  Moentizacija se stavlja za USA ( za Srbiju nema) namestite smao da je poreklo vaseg kanala USA, pa u podesavanjima na Google Adsense stavite Srbija i onda stavljate, ime prezime, grad,ulicu i ostalo.

 2. Dacho
  6. November 2014. u 15:41

  Inace posto je monetizacija nedostupna u Srbiji,vi je mozete aktivirati tako sto cete izabrati neku drugu drzavu,npr:Francuska,Nemacka itd..

 3. Serbia4Us
  18. September 2014. u 17:19

  Naravno, Srbije nema!!!

 4. ruya
  28. August 2014. u 15:51

  Pa kako da izaberem monetizaciju kada je nedostupna za Srbiju?


Asus


Original

Excel kuhinjica

Twitter