Poslovni računari otvoreni za napad

Kompanije se trude da zaštite svoje mreže i uređaje od pretnji sajber napada, ali to u velikom broju slučajeva nije dovoljno i ostavlja velike praznine za zloupotrebu od strane kriminalaca i hakera.

PCPress.rs Image

Desktop računari, laptopovi, tableti i mobilni uređaji nisu dovoljno zaštićeni

Prema novom izveštaju stručnjaka za sajber bezbednost, skoro četvrtina (23 procenta) poslovnih desktop računara nema postavljene odgovarajuće alate za sajber bezbednost, što znači da su često laka meta hakerima. Laptopovi, iako nešto sigurniji, takođe predstavljaju potencijalnu pretnju, jer 17 odsto nema instalirana odgovarajuća bezbednosna rešenja. Službeni pametni telefoni su takođe ranjivi u 23 odsto slučajeva. Pravi problem počeo je sa pandemijom. Kako se većina zaposlenih prebacila na rad od kuće, mnogi nisu dobili poslovne računare, već su koristili sopstvene uređaje.

Više od polovine (57 procenata) ispitanika izjavilo je da koristi lične pametne telefone za proveru službene e-pošte, dok se 36 procenata za posao oslanja na lični laptop ili desktop računar. To ukazuje na činjenicu da je još manja verovatnoća da će ovi uređaji biti zaštićeni, jer skoro polovini ličnih pametnih telefona i tableta nedostaje antivirusni softver.

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus G16 GU605: Snaga za poneti

Izvor: Itproportal

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,