Hakeri ciljaju Bitkoin novčanik vredan 690 miliona dolara

Grupa hakera već godinu dana razmenjuje informacije o Bitkoin novčaniku koji, kako se tvrdi, sadrži sredstva u vrednosti od 690 miliona dolara. Kao kanali komunikacije koriste se underground forumi, a u pitanju je novčanik koji se nalazi na sedmom mestu kad je količina kriptovaluta u pitanju.

PCPress.rs Image

Od kada se Bitkoin pojavio 2009. godine korisnici čuvaju svoje digitalne novčanike, ali je mnogo onih koji su zaturili lozinke, te izgubili hard diskove na kojima su čuvali teško zarađene kriptovalute. Budući da se vrednost Bitkoina bitno promenila, oni koji su ostali odsečeni od svojih sredstava već dugo pokušavaju da ih povrate, pa neretko unajmljuju stručnjake, u nadi da će ovi umeti da im otključaju novčanike. U međuvremenu se izgradilo i tržište pod imenom  All Private Keys, gde zainteresovani mogu da pokušaju da provale u novčanike koji su ostali zaključani.

Nedavno je primećen da se Bitkoin novčanik vredan 690 miliona dolara, čija je adresa 1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx, reklamira na popularnom forumu za hakere – RaidForums. Eksperti tvrde da se ovaj novčanik već neko vreme „nudi“, budući da do sada niko nije uspeo da ga otključa. Pretpostavlja se da po underground forumima cirkuliše oko godinu dana, a prvi put je primećen 29. juna 2019. godine, kada je haker sa nadimkom humerh3 pokušao da ga proda na Bitcointalk-u, jednom od najpoznatijih foruma za ljubitelje kriptovaluta.

Pročitajte i:  Call of Duty gejmeri: Prisiljeni da varaju

PCPress.rs Image

Ističe se da niko ne može da garantuje da ovaj novčanik zaista sadrži kriptovalute u vrednosti od 690 miliona dolara.

Izvor: Vice

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,