Top50 2023

Potpisan Memorandum o saradnji između Stalne Konferencije Gradova i Opština (SKGO) i Microsoft-a

Microsoft-Sajam Lokalne Samouprave 4Na Sajmu Lokalne Samouprave Republike Srbije juče je potpisan memorandum o razumevanju između Stalne Konferencije Gradova i Opština (SKGO) i softverske kompanije Microsoft. Ovim memorandumom potpisnici će unaprediti saradnju po pitanju mogućnosti korišćenja Microsoft-ovih tehnologija, ali i razvijati partnerstvo u razmeni informacija i najboljih poslovnih praksi. Kompanija Microsoft će pružiti doprinos razvoju lokalnog informatičkog privatnog sektora, dok se SKGO obavezao da će uložiti sve napore da koristi isključivo legalni i licencirani softver, i promovisati istu praksu unutar lokalne samouprave.

 „Potpisivanje ovog sporazuma daje SKGO fleksibilnost, kao i mogućnost legalizacije postojećih softvera i kupovinu novih po najpovoljnijim uslovima. Ujedno, ovaj sporazum omogućava dugoročnu saradnju malih opština sa jednom od najvećih i najuticajnijih tehnoloških kompanija u svetu, kao što je Microsoft“ rekao je Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd, i predstavnik SKGO na potpisivanju memoranduma.

 

Microsoft-Sajam Lokalne Samouprave 2 I pored svih napora države prethodnih godina da adekvatno zaštiti intelektualnu svojinu, piraterija u Srbiji je i dalje, sa preko 70 procenata, među najvišim u regionu. Efikasna borba protiv softverske piraterije je obaveza svake države, naročito ako ima nameru da razvija specifične, veoma profitabilne privredne oblasti, kao što je informatička industrija. Potpisivanje memoranduma SKGO predstavlja važan korak napred i signal da je država Srbija rešena da se izbori sa problemom piraterije. „Potpisivanjem ovog sporazuma stvaraju se preduslovi da se stotine Microsoft-ovih partnera u Srbiji približe lokalnoj samoupravi i ponude svoja rešenja u cilju poboljšanja efikasnosti poslovanja lokalne samouprave. Legalni softver je uvek bolja i pouzdanija opcija,“ zaključio je Vladan Živanović, generalni direktor kompanije Microsoft na jučerašnjoj ceremoniji.

Pročitajte i:  Hakeri SolarWinds napadaju Microsoft u očiglednoj recon misiji

 

Izvor: Microsoft Serbia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,