BIZIT 2022

HP Pavilion dv6 stigao u Srbiju

Tehnologija je u modi, Erik Lalier, direktor HP grupe za Evropska trzista, Vesna Rakic, HP PSG marketing menadzer, Dragana Ognjenovic i HP Pavilion dv6HP Pavilion dv6 Entertainment PC prvi je HP-ov prenosivi računar namenjen kućnim korisnicima koji je zvanično stigao u Srbiju, a Dragana Ognjenović dizajnirala je torbu za ovaj model, koju će dobiti prvih 100 kupaca ovog računara.

Računar HP Pavilion dv6 na prvi pogled privlači pažnju sjajnim crnim finišom sa diskretnim kružnim šarama. Ima monitor visoke rezolucije od 15,6 inča, koji daje kristalno jasnu sliku, a dolazi sa novim Windows 7 Home Premium operativnim sistemom i Intel Centrino procesorskom tehnologijom (Core 2 Duo procesor). Na njega je već instaliran HP MediaSmart softver koji objedinjuje sve elemente zabave (video klipove, digitalne fotografije, muziku). Dodatne pogodnosti uključuju kvalitetnu web kameru i mikrofon, idealna sredstva za druženje na mreži, kao i daljinski upravljač koji omogućava potpuno uživanje u zabavi.

Ovo je prvi iz linije računara namenjenih kućnim korisnicima koji dolazi u Srbiju, a slediće ga prenosivi računari iz serija Compaq Presario, HP Mini i Compaq Mini.

“Kada dizajniram, inspirišu me jednostavne stvari iz svakodnevnog života. Tehnologija je postala deo naše svakodnevice i čini život jednostavnijim. Pomoću HP Pavilion dv6 mogu veoma lako da gledam fotografije, video ili slušam muziku. Puno sam u pokretu i lakše je kad zabavu ponesem sa sobom. Torba će pomoći svima koji imaju potrebe slične mojima da uvek imaju svoj dv6 uz sebe“, kaže Dragana Ognjenović.

Dragana Ognjenovic i Erik Lalier, direktor HP grupe za personalne sisteme za Evropska trzistaNakon predstavljanja HP Pavilion dv6 računara, postavili smo nekoliko pitanja Ericu Lallieru, HP-ovom direktoru za personalne sisteme na evropskim tržištima u razvoju (u koja spada i Srbija).

Recite nam nešto o HP-ovim rezultatima i planovima u regionu i Srbiji?

Imamo veoma dobre rezultate u smislu sticanja tržišnog udela. Tokom poslednjeg kvartala smo na evropskim tržištima u razvoju smo povećali tržišni udeo i među stonim i među prenosivim računarima. A ako gledamo ekonomsko okruženje mi u stvari osnažujemo našu poziciju i spremamo se za budućnost. Za trenutak kada će se ekonomska situacija poboljšati. Kada će to biti niko ne zna, ali očekujemo da se to desi tokom 2010. godine.

Da li će na prodaju personalnih računara uticati objavljivanje Windowsa 7?

Definitivno da! Zato što predstavlja rešenje koje je bolje u odnosu na prethodno, a i pojavio se u pravo vreme – pre Božića.

Da li je pojavljivanje Windowsa 7 uticalo na odluku o datumu predstavljanja HP računara za kućne korisnike u Srbiji?

Ne, ne! Želeli smo da uđemo u Srbiju sa pravio proizvodom. Imali smo i ranije prodaju u segmentu kućnih korisnika, ali su to sve bili modeli prilagođeni korporativnom okruženju. Ovaj proizvod (HP Pavilion dv6, prim.aut.) prilagođen je kućnoj upotrebi i planirali smo da ga učinimo dostupnim na tržištu Srbije. A to što se to desilo u dobro vreme kada je i Microsoft predstavio Windows 7 može samo doprineti rezultatima.

Uporedite vaše računare za kućne i poslovne korisnike?

Ne bih rekao da su on za kućne korisnike bolji; oni su drugačiji. Prilagođeni su kućnim korisnicima, a oni traže određenu tehnologiju i određene specifikacije. A ako su računari za njih i bolje dizajnirani, prilagođeni ličnosti korisnika, to je dobar dodatak.

Da li rad sa poznatim dizajnerima doprinosi uspehu računara, brenda?

Definitivno da! Zato što to daje dodatnu vrednost našim proizvodima i omogućava nam da pripremimo lepe modele. To daje lični pečat koji svakome prija i čini korisnike željnim da računar koji koriste pokažu drugima.

Nakon revije Dragane Ognjenović, na kojoj će HP Pavilion Dv6 Entertainment PC biti predstavljen, ovaj model biće dostupan svima samo u autorizovanim HP prodavnicama: ComTrade Shop, Gigatron Computer Center, Laptop Centar, Megastores Electroniki, Pakom Shop, PC Practic, PC4U, Tehnomarket i WinWin Computer shop.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,