BIZIT plus

Povećajte kapacitet RAM memorije Asus-ovim ažuriranjem BIOS-a za Intel i AMD matične ploče

Intel 700 i 600 serije ploča, kao i AMD AM5 ploče, sada su sposobne da povećaju kapacitet RAM memorije na 256GB, ukoliko vam toliko treba.

PCPress.rs Image

Koliko je memorije previše? 

Novo ažuriranje BIOS-a omogućilo je podršku, ali neće svima biti potrebno da ga preuzmu.

Kada pogledamo neke od najboljih igračkih matičnih ploča, podrška za kvalitetnu RAM memoriju je neophodna, a ovo ažuriranje od strane Asusa čini mnoge od njegovih ploča konkurentnim.

Ovo ažuriranje BIOS-a odnosi se na sve Asus Intel 600 ili 700 serije ploča i AMD AM5 ploče. Ažuriranje će morati da se preuzme ručno sa Asus-ove stranice podrške i primeni na Intel ploče, dok za AMD AM5 proizvode nije potrebna takva akcija.

Ukupno, ovo ažuriranje je dostupno za 64 Intel 700 serija ploča, 20 Intel 600 serija ploča, i 60 AMD AM5 ploča širom ROG, TUF, Prime i Pro modela. Nisu svi ovi proizvodi opremljeni sa četiri DIMM slota potrebna za povećanje vaše DDR5 RAM memorije do nove kapaciteta od 256GB, ali podrška za 128GB postoji za ploče sa samo dva DIMM slota.

Pročitajte i:  Kako testirati RAM vašeg računara na probleme

Za Intel ploče, verzija BIOS-a takođe varira u zavisnosti od modela ploče koju imate, pa se uverite da znate svoj model pre nego što odete na stranicu podrške kako biste preuzeli ažuriranje.

Asus nije prvi koji je otključao ovu podršku, Gigabyte je omogućio istu podršku još u decembru 2023. godine, dok je MSI bio malo kasniji sa objavljivanjem svog ažuriranja prošlog meseca.

Očekujemo da uskoro vidimo više podrške za 64GB DDR5 modula, pošto je podrška prethodno bila dostupna samo putem desktop i serverskih platformi visokih performansi.

Izvor: Pcgamesn

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *