ERP 2024

Poznati gejming tim potpisao ugovor vredan milijardu dolara

Faze Clan je na putu da postane javna kompanija. Konkurentna e-sport grupa se spaja sa B. Riley Principal 150 Merger Corp. u dogovoru vrednom milijardu dolara.

Poznati gejming tim potpisao ugovor vredan milijardu dolara

Faze Clan planira da proširi svoje poslovanje

Faze Clan je poznat po svojim timovima koji se takmiče u igricama Call of Duty, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds i još mnogo drugih. Sa publikom koja broji oko 350 miliona ljudi na društvenim mrežama, grupa je prošle godine otvorila Faze Studios sa jednim od producenta koji stoji iza 13 Reasons Why koji se emituje na Netflix-u. Kako bi dodatno ojačali svoju reputaciju, slavne ličnosti poput NBA zvezde Bena Simmonsa, hip hop umetnika Offseta i popularnog Twitch streamera NickMercsa su se pridružile grupi.

U svom postu, Faze Clan navodi da planira da izađe iz kreiranja sadržaja kako bi stekao raznovrsniji izvor prihoda. Ovo može značiti da će Faze Clan morati da kupi hardverske kompanije, softver ili da doda neki drugi tip tehnološkog brenda u svoj portfolio. E-sport organizacija 100 Thieves je upravo to uradila ranije ovog meseca kupovinom Higround-a.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: