Praćenje hardverskih komponenti

Hardware Sensors Monitor je još jedan program za prikupljanje podataka sa ugrađenih hardverskih senzora i praćenje rada raznih komponenti računarske konfiguracije. Za razliku od programa HDD Sentinel koji je specijalizovan za rad sa diskovima, Hardware Sensors Monitor (Hmonitor) nudi i uvid u parametre rada matične ploče i grafičkog adaptera, ali uz dosta ograničen skup informacija.

PCPress.rs ImageHmonitor nudi kompaktan osnovni ekran, koji na jednom mestu objedinjuje osnovne podatke kao što su temperatura matične ploče i centralnog procesora, temperature hard‑diskova, brzina okretanja ventilatora, aktuelne podatke o napajanju, kao i parametri rada grafičkog adaptera. Može se uključiti grafički prikaz temperature osnovnih komponenti i na taj način pratiti promene u izmerenim vrednostima.

Za svaki od ugrađenih hard‑diskova i SSD uređaja mogu se pogledati dodatni atribute rada diskova na osnovu prikupljenih S.M.A.R.T. podataka. Iz opcije za podešavanje programa mogu se pogledati dodatne informacije u ugrađenim hardverskih komponentama, koje nisu dostupne na glavnom ekranu.

Program se stalno osvežava podrškom za najnovije modele računarskih konfiguracija i hardverskih komponenti. I pored toga, na jednom od naših test računara Hmonitor nije uspeo da prikupi podatke o matičnoj ploči i grafičkoj kartici.

Pročitajte i:  SSD skladište od 2PB u vašem računaru? 

Hmonitor se distribuira po shareware modelu, a probni period je ograničen na svega 14 dana korišćenja. Pored toga, značajno ograničenje neregistrovane verzije je što se u jednoj sesiji može koristiti svega 10 minuta, posle čega se program mora ponovo startovati. Na matičnom sajtu www.hmonitor.com pronaćićete dodatne informacije i preuzeti instalaciju programa.

(Objavljeno u PC#242)

Facebook komentari: